nba

2021.05.03. 08:27

Hullámvölgyben a címvédő Lakers

A Los Angeles Lakers sorozatban harmadszor, utóbbi hét mérkőzését tekintve pedig hatodszor szenvedett vereséget az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokságban (NBA).

A vasárnapi játéknapon a vendég Toronto Raptors 121-114-re bizonyult jobbnak a címvédőnél.

A Raptorsban a húzóemberek remekeltek, Pascal Siakam 39 ponttal és 13 lepattanóval, Kyle Lowry 37 ponttal és 11 gólpasszal zárt. A másik oldalon viszont LeBron James csak 19, Anthony Davis pedig mindössze 12 pontot ért el. Hosszú kihagyása után a második meccsén szereplő James ráadásul az utolsó hét percben már nem játszott, Frank Vogel vezetőedző tájékoztatása szerint elővigyázatosságból. A kaliforniaiak sztárja a meccs után úgy nyilatkozott, az első félidőben jól érezte magát a parketten, nem volt gond a bokájával, a másodikban viszont akadtak problémái, és nem biztos, hogy a Denver elleni hétfői meccsen pályára léphet.

A nap rangadója óriási csatát hozott a Milwaukee Bucks és a vendég Brooklyn Nets között. A kiélezett meccsen a hazaiak a negyedik negyed közepén el tudtak lépni hét ponttal, ezt követően pedig maguk mögött tartották a brooklyniakat.

A találkozó legjobbja a legutóbbi két szezon alapszakaszának legértékesebb kosarasa, Jannisz Antetokounmpo volt, aki 49 pontot termelt, ami karrierje eddigi harmadik legjobb produkciója.

A Keleti főcsoportban a Nets (40 győzelem/22 vereség) és a Bucks (40/24) előtt vezető Philadelphia 76ers San Antonióban lépett pályára és a hosszabbítás utolsó másodpercében döntötte el a maga javára a találkozót. A ráadás végén, 111-111-nél Joel Embiid (34 pont/12 lepattanó) dobta el a labdát, ami a gyűrűről felpattant, a szemfüles Ben Simmons pedig egy pillanattal a dudaszó előtt a kosárba pöckölte.

A Phoenix Suns vasárnap az Oklahoma City Thunder elleni papírforma-sikerével utolérte az eddig egyedüliként ligaelső Utah Jazzt (46 győzelem/18 vereség), és mivel az egymás elleni összevetésben a Suns a jobb, a Jazz elé került. A győzelem meglett a Phoenixnek, ám egész az szezonban gyengélkedő Thunder váratlanul nagy csatára késztette az arizonai gárdát. Mindössze három ponttal kapott ki tőle, ami azért is volt meglepő, mert az Oklahoma City egy nappal korábban minden idők legnagyobb hazai vereségét szenvedte el az Indiana Pacersszel szemben (95-152).

Eredmények:

Los Angeles Lakers–Toronto Raptors 114–121

Milwaukee Bucks–Brooklyn Nets 117–114

Boston Celtics–Portland Trail Blazers 119–129

Charlotte Hornets–Miami Heat 111–121

Dallas Mavericks–Sacramento Kings 99–111

Houston Rockets–New York Knicks 97–122

Oklahoma City Thunder–Phoenix Suns 120–123

San Antonio Spurs–Philadelphia 76ers 111–113 – hosszabbítás után

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában