forbes top 50

2021.05.07. 19:44

Sorozatban hatodszor a Dallas Cowboys a világ legértékesebb klubja

Sorozatban hatodszor a tengerentúli amerikaifutball-ligában (NFL) szereplő Dallas Cowboys lett a világ legértékesebb sportcsapata a Forbes magazin hagyományos összeállítása szerint.

The Dallas Cowboys Cheerleaders performing ahead of the F1 Grand Prix of USA at Circuit of The Americas on November 03, 2019 in Austin, Texas. (Photo by SUZANNE CORDEIRO / AFP)

Forrás: AFP

Fotó: Suzanne Cordeiro

A Cowboyst, amely 2016-ban a Real Madridot taszította le a képzeletbeli trónról, 5,7 milliárd dollárra értékelte a magazin, ez 3,6 százalékos értéknövekedés az előző évhez képest.

A második helyen a New York Yankees baseballcsapata áll 5,3 milliárddal, míg a harmadik egy kosárlabdaklub, az NBA-ben szereplő New York Knicks lett 5 milliárddal. A „dobogós” csapatok megtartották pozíciójukat, de a negyedik és ötödik helyre a spanyolok két óriása, az FC Barcelona és a Real Madrid labdarúgócsapata jött fel 4,76 és 4,75 milliárdos értékkel.

A tanulmány alapján az ötven legértékesebb egyesület értéke 11 százalékkal növekedett a koronavírus-járvány ellenére,

ami elsősorban a közvetítési jogdíjak emelkedésének köszönhető.

A pénteken nyilvánosságra hozott listát az NFL-klubok uralják. Az ötven egyesületet rangsoroló összeállításban 26 NFL-klub kapott helyet. Az NBA és az európai labdarúgás kilenc-kilenc, míg a profi baseball-liga, az MLB hat együttessel képviselteti magát a mezőnyben. Jégkorong-, Forma-1-es vagy Nascar-csapat nincs az ötvenes listán.

Borítókép: A Dallas Cowboys buzdítókórusa

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában