járványhelyzet

2021.05.13. 14:16

Több japán város visszamondta a vendéglátást a tokiói olimpiára

Több tucatnyi japán város hátrált ki a Host Town elnevezésű programból, amelynek keretében külföldi sportolói küldöttségeket fogadtak és láttak volna vendégül a tokiói nyári olimpia és paralimpia előtt.

A visszakozást a koronavírus-járvány jelentette változatlan veszéllyel indokolták. A szigetországi sajtó kormánykörökre hivatkozva jelentette, hogy harminc és negyven közé tehető azon települések száma, amelyek elálltak az edzőtáboroktól és kulturális cseréktől. A Tokióval szomszédos Csiba prefektúra illetékesei már áprilisban tudatták az Egyesült Államok atlétikai szövetségével, hogy az oda tervezett edzőtábort lemondják az amerikai sportolók biztonsága érdekében.

Hasonlóképpen visszaléptek a házigazdák a vendéglátástól a britek kerekesszékes kosárlabdacsapatának és az orosz vívóknak az esetében is. Mindezzel párhuzamosan több külföldi delegáció maga döntött úgy, hogy nem él az ötkarikás játékok előtti japán vendégeskedés lehetőségével.

A Kyodo japán hírügynökség adatai szerint a vendéglátói program keretében 528 japán közösség, szervezet 184 ország és régió sportolóinak fogadására vállalkozott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában