nhl

2021.05.11. 08:30

Utolsóként a Canadiens jutott a rájátszásba

A Montreal Canadiens hosszabbítás után 4-3-ra kikapott ugyan a vendég Edmonton Oilerstől az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) hétfői játéknapján, de így is biztosította helyét a rájátszásban, amelynek immár teljes a mezőnye.

Az Oilers győzelmet érő találatát a 63. percben Connor McDavid szerezte. A kanadai ponttáblázatot vezető játékos így már 102 pontnál tart a szezonban. A Canadiens sorozatban negyedszer maradt alul, ezúttal viszont legalább ponthoz jutott. Az Edmonton vendégként egymást követő hatodik győzelmét aratta.

Taylor Hall második, 63. percben szerzett gólja 3-2-es hazai győzelmet jelentett a Bostonnak a New York Islandersszel szemben. A Bruins ezzel harmadikként végez majd a Keleti-csoportban, és az ugyanott második Washington Capitalsszal találkozik a rájátszás első körében. A vesztes Islanders első play off-ellenfele a csoportgyőztes Pittsburgh Penguins lesz.

A Dallas Stars nagy erőket mozgósított a Chicago Blackhawks vendégeként, de hiába az 50-23-as kapura lövési mutató, a meccset ráadásban tudta csak megnyerni, 5-4-re. A hazai kapuban Collin Delia 45 védéssel zárt, míg a rájátszásról rossz hajrája miatt lemaradó együttese utolsó kilenc mérkőzésén hetedszer maradt alul.

A Nashville 5-0-ra lelépte a vendég Carolina Hurricanest, a Predators kapujában Pekka Rinne 30 alkalommal védett, és a szezonban másodszor, karrierje során már 60. alkalommal zárt hibátlanul.

A Florida kapusa, Chris Driedger is hibátlan teljesítménnyel, ugyancsak 30 védéssel járult hozzá csapata győzelméhez, és harmadszor zárt shutouttal a szezonban. A Panthers a címvédő Tampa Bay Lightning gárdáját múlta felül 4-0-ra.

Legutóbbi tíz meccsét tekintve kilencedszer kapott ki a Winnipeg: a Jets ezúttal otthon szenvedett 3-1-es vereséget a Vancouvertől. A győztes Canucksban a svéd Nils Höglander duplázott, Thatcher Demko pedig 39 védést mutatott be.

Eredmények:

Montreal Canadiens-Edmonton Oilers 3-4 – hosszabbítás után

Boston Bruins-New York Islanders 3-2 – hosszabbítás után

Florida Panthers-Tampa Bay Lightning 4-0

Philadelphia Flyers-New Jersey Devils 4-2

Chicago Blackhawks-Dallas Stars 4-5 – hosszabbítás után

Nashville Predators-Carolina Hurricanes 5-0

Winnipeg Jets-Vancouver Canucks 1-3

Los Angeles Kings-St. Louis Blues 1-2 – hosszabbítás után

Vegas Golden Knights-Colorado Avalanche 1-2

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában