nba

2021.06.08. 08:32

A Brooklyn másodszor is legyőzte a Milwaukee-t

A Brooklyn Nets 125–86-ra legyőzte a vendég Milwaukee Buckst az észak-amerikai profi kosárlabdaliga (NBA) rájátszásában hétfőn, ezzel 2–0-s előnyre tett szert az egyik csapat negyedik győzelméig tartó párharcában a Keleti főcsoport elődöntőjében.

A Bucks ezzel története második legnagyobb különbségű vereségét szenvedte el a rájátszásban, a negatív rekordot a Chicago Bulls elleni, 120-66-os kiütéses kudarc jelenti 2015-ből.

A Nets sima győzelme azért is meglepő, mert a párharc első felvonásának elején megsérült James Harden nem lépett pályára, a hazaiak legjobbja Kevin Durant volt, aki három negyed alatt 32 pontot szerzett, míg Kyrie Irving 22 ponttal járult hozzá a sikerhez.

A nyugati elődöntő a Phoenix Suns sikerével indult: a címvédő Los Angeles Lakerst búcsúztató gárda 122-105-re győzte le otthon a Denver Nuggets csapatát. A hazaiaknál Chris Paul a találkozó elején kisebb vállsérülést szenvedett, de visszatért a pályára és 21 pontot, valamint 11 gólpasszt hozott össze.

Eredmények, főcsoport-elődöntők:

Keleti főcsoport, 2. mérkőzés:

Brooklyn Nets–Milwaukee Bucks 125–86

Az egyik csapat negyedik győzelméig tartó párharc állása: 2–0, a Brooklyn javára.

Nyugati főcsoport, 1. mérkőzés:

Phoenix Suns–Denver Nuggets 122–105

Az egyik csapat negyedik győzelméig tartó párharc állása: 1–0, a Phoenix javára.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában