fej fej mellett

2021.06.08. 09:45

Még soha nem volt ilyen szoros a verseny az NBA-ben az év edzője voksoláson

A New York Knickset irányító Tom Thibodeau-t választották meg az év edzőjének az észak-amerikai profi kosárlabdaligában (NBA).

(171005) -- SHENZHEN, Oct. 5, 2017 (Xinhua) -- Tom Thibodeau, head coach of Timberwolves reacts during the NBA preseason basketball game between Golden State Warriors and Minnesota Timberwolves in Shenzhen City of south China's Guangdong Province, Oct. 5, 2017. Minnesota Timberwolves won 111-97.(Xinhua/Xia Yifang)(wll) (Photo by Xia Yifang / XINHUA / Xinhua via AFP)

Forrás: AFP / XINHUA

Fotó: Xia Yifang

A 63 éves tréner nagyon szoros „küzdelemben” hódította el a díjat, a szavazásra jogosult 100 szakíró ugyanis erősen megosztott volt.

A voksoláson Thibodeau-t 43-an tették az első helyre és összesen 351 pontot kapott, míg a Phoenix Sunst vezető Monty Williamset 45-en ítélték a legjobbnak, viszont összességében „csak” 340 ponttal zárt,

így New York-i kollégája mögé szorult. Ez a díj történetének legszorosabb eredménye 19 éve, amióta ebben a rendszerben döntenek az elismerésről.

Tom Thibodeau az elmúlt húsz év második legjobb alapszakaszmérlegét érte el a Knicksszel,

41 győzelemmel és 31 vereséggel, és biztosan jutott rájátszásba. Ott ugyanakkor már az első körben 4–1-re kikapott az Atlanta Hawkstól.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában