hivatalos

2021.06.07. 12:15

Rebrov Dzsudzsák volt csapatát irányítja

A bajnok Ferencvárostól pénteken távozott Szerhij Rebrov vezetőedző az egyesült arab emírségekbeli al-Ain labdarúgócsapatához szerződött.

Ferencvaros' Ukrainian head coach Serhiy Rebrov holds a press conference at the Olympiyskiy stadium in Kiev on December 7, 2020 on the eve of the UEFA Champions League football match between Dynamo Kiev and Ferencvaros. (Photo by Sergei SUPINSKY / AFP)

Forrás: AFP

Fotó: Sergei Supinsky

Dzsudzsák Balázs korábbi klubja vasárnap éjszaka közösségi média felületein jelentette be az ukrán szakember érkezését, egyéb részleteket azonban még nem közölt.

Rebrov 2018 augusztusa és 2021 májusa között 161 alkalommal ült az FTC kispadján. A zöld-fehérekkel sorozatban három bajnoki címet nyert, amit a Ferencváros ezt megelőzően 93 évvel korábban, 1926 és 1928 között tudott elérni. A bajnoki elsőségek mellett a gárda 2019-ben az Európa-liga csoportkörében szerepelt, és csoportja harmadik helyén végzett, majd tavaly még egy szintet lépett, és 25 év elteltével újra bejutott a Bajnokok Ligája csoportkörébe, ahol egy döntetlennel az FC Barcelona, a Juventus és a Dinamo Kijev mögött negyedik lett.

A legutóbbi bajnoki szezonban a csapat a jelenlegi, 12 csapatos rendszerben rekordot jelentő 78 ponttal zárt, és a kapott gólok tekintetében (22) is csúcsot döntött.

A sikerek ellenére a szezon után a sajtóban megjelentek hírek Rebrov esetleges távozásáról, az FTC elnöke, Kubatov Gábor pedig május 19-én az Origónak elmondta, hogy az ukrán tréner már február 10-én felmondott. A fővárosi klub múlt pénteken bejelentette, hogy a vezetőedző távozott a posztjáról, utóda pedig az osztrák Peter Stöger lett.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában