Foci-Eb 2020

2021.06.09. 09:30

Újabb fertőzött a spanyol válogatottnál

Sergio Busquets után Diego Llorente koronavírustesztje is pozitív lett a pénteken kezdődő és részben budapesti rendezésű labdarúgó-Európa-bajnokságra készülő spanyol válogatottnál.

Diego Llorente (Leeds United) of Spain runs with the ball during the international friendly match between Spain and Portugal at Estadio Wanda Metropolitano on June 4, 2021 in Madrid, Spain. (Photo by Jose Breton/Pics Action/NurPhoto) (Photo by Jose Breton / NurPhoto / NurPhoto via AFP)

Forrás: AFP / NurPhoto

Fotó: Jose Breton

A spanyol futballszövetség szerda hajnalban közölte, hogy

a 27 éves játékos elhagyja a csapat madridi edzőtáborát, társai pedig egyéni edzésekkel folytatják a felkészülést.

Hétfő reggelre a csapatkapitány Busquetsről derült ki, hogy koronavírusos, azóta a spanyol együttes csak szigorú korlátozások betartásával tud edzeni.

Luis Enrique szövetségi kapitány kedden

hat labdarúgónak küldött vészbehívót, ők azonban a többiektől elkülönítve tréningeznek, hogy szükség esetén bármikor csatlakozni tudjanak a csapathoz.

A spanyolok csoportellenfelei közül a svédeknél is volt pozitív teszt, kedden Dejan Kulusevskiről, valamint Mattias Svanbergről derült ki, hogy fertőzött, ezért őket elkülönítették a társaktól.

A társházigazda spanyolok hétfőn éppen a svédek ellen kezdik meg a szereplésüket az Eb-n Sevillában, majd öt nappal később a lengyel csapatot, június 23-án pedig a szlovák együttest fogadják az andalúziai városban.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában