Járvány

2021.07.13. 12:10

Tiltakoznak Bach hirosimai látogatása ellen

Tiltakozók egy csoportja arra szólította fel a hirosimai városvezetést, hogy törölje Thomas Bachnak, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) elnökének péntekre tervezett látogatását.

President of the International Olympic Committee (IOC) Thomas Bach meets President of Tokyo Olympic Organising Committee (TOCOG) Seiko Hashimoto in Chuo Ward, Tokyo on July 13, 2021. ( The Yomiuri Shimbun ) (Photo by Miho Takahashi / Yomiuri / The Yomiuri Shimbun via AFP)

Forrás: AFP / The Yomiuri Shimbun

Fotó: Miho Takahashi

Az ötkarikás ügyekben járatos insidethegames.biz beszámolója szerint a polgári tüntetők amiatt aggódnak, hogy a NOB irányítója politikai célzattal érkezne Hirosimába, amelyet a második világháború végén, 1945. augusztus 6-án amerikai atomtámadás ért, miként három nappal később Nagaszakit is. Utóbbi városba, szintén pénteken, John Coates, a NOB alelnöke készül ellátogatni.

A tiltakozók Twitter-üzenetben hívták fel a múlt héten Japánba érkezett NOB-elnököt a távozásra,

„Bach Go Home” hashtaggel kifejezve álláspontjukat, míg a jövő pénteken kezdődő tokiói olimpiát ellenzők egy kisebb, táblákkal felvonuló csoportja a NOB-vezérkarnak otthont adó fővárosi szálloda előtt rendezett tüntetést.

Az egyik táblára azt írták: „Ne menj Hirosimába”. A német sportdiplomata hirosimai vizitjét ellenzők petícióját mintegy tizenötezren írták alá a portál szerint.

A 2020-ról ez év nyarára halasztott tokiói olimpia megrendezését elutasító japánok folyamatosan kifogásolják, hogy a NOB karöltve a japán rendezőkkel a pandémia közepette is folytatta az ötkarikás játékok szervezését, s rendre hangot adnak félelmüknek, hogy az olimpia a vírus „terjesztőjévé” válhat.

Forrás: MTI

Borítókép: Thomas Bach látogatása ellen többen felszólaltak

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában