Ország-világ

2021.08.12. 21:30

Kettős vereséggel búcsúzott a Konferencia-ligától az Újpest

Az Újpest 4-0-ra kikapott a svájci FC Basel otthonában a labdarúgó Konferencia-liga selejtezőjének harmadik fordulójában, a párharc csütörtöki visszavágóján, így kettős vereséggel búcsúzott a sorozattól.

Bázel, 2021. augusztus 12. Yohan Croizet, az Újpest FC (b) és Fabian Frei, a svájci FC Basel játékosa a Konferencia Liga harmadik fordulójában játszott FC Basel – Újpest FC visszavágó mérkõzésen a bázeli St. Jakob Park stadionban 2021. augusztus 12-én. MTI/EPA/Keystone/Peter Schneider

Forrás: MTI/EPA/Keystone

Fotó: Peter Schneider

Az első mérkőzést egy héttel ezelőtt a svájciak 2-1-re nyerték meg a Szusza Ferenc Stadionban.

A hússzoros Grand Slam-tornagyőztes teniszlegenda, Roger Federer is a helyszínen látta, hogy ezúttal sem kezdett megilletődötten az Újpest, amely az első tíz perc végén Pauljevic révén ziccert rontott.

A félidő derekán Quintilla remek bal oldali beadását – az újpesti védők helyezkedési hibáját kihasználva – Males rúgta be, amivel a hazaiak összesítésben megnyugtató előnybe kerültek. A lila-fehérek a hátrány ellenére is bátran játszottak, próbáltak támadóan fellépni, helyzetük is volt, de a Basel még a szünet előtt megduplázta góljai számát.

Az Újpest a fordulás után is egyenrangú partnere volt a mezőnyben a hazaiaknak, a csapatok piaci értéke közötti különbség főleg a helyzetkihasználásban mutatkozott meg: tíz perc után Tallo egyedül vezethette a kapusra a labdát, de Lindner védte a ziccert, míg a túloldalon a Basel a harmadik kaput eltaláló lövéséből megszerezte harmadik gólját. A svájciak a hajrában belőtték negyedik találatukat is és simán jutottak a negyedik körbe, ahol – immár a főtáblás szereplésért – a svéd Hammarby IF együttesével találkoznak.

A MOL Fehérvár FC az első, a Puskás Akadémia FC pedig a második fordulóban búcsúzott a harmadik számú európai kupasorozat selejtezőjében, így már csak a Ferencváros van versenyben a nemzetközi porondon, amely a Bajnokok Ligája-selejtező negyedik, utolsó körében a svájci Young Boys csapatával találkozik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában