Tenisz

2021.08.20. 13:34

Rafael Nadal ebben az évben már nem lép pályára

Lábsérülése miatt ebben az évben már nem teniszezik Rafael Nadal.

A korábbi világelső spanyol játékos pénteken közleményben jelezte, hogy egész évben fájt a lába, most pedig annyira súlyos lett a gond, hogy időre van szüksége a felépüléshez.

„Sajnos véget kell vetnem a 2021-es évnek. Őszintén szólva a lábammal sokkal többet szenvedtem, mint amennyit kellett volna” – írta közösségi oldalán a húszszoros Grand Slam-bajnok, aki a Roland Garroson elszenvedett júniusi elődöntős veresége óta mindössze két mérkőzést játszott.

A 35 éves sztárjátékos – aki jelenleg negyedik az ATP-rangsorban – idén mindössze hét tornán tudott pályára lépni, ezek közül kettőn, Barcelonában és Rómában diadalmaskodott. Nadal korábban lemondta szereplését a wimbledoni teniszbajnokságon és a tokiói olimpián is, ezzel pedig eldőlt, hogy az augusztus 30-án kezdődő US Opent is kihagyja.

Korábban az ugyancsak 20-szoros GS-tornagyőztes svájci Roger Federer jelentette be, hogy újabb térdműtéte miatt legkorábban jövőre teniszezik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában