Járvány

2021.08.30. 10:40

Zökkenőmentesen zajlanak a játékok Tokióban

Eddig zökkenőmentesen zajlik a tokiói paralimpia a koronavírus-járvány ellenére – jelentette be hétfőn Muto Tosiro, a szervezőbizottság vezetője.

„Eddig nem volt olyan probléma, amely komoly hatással lenne a játékok működésére” – mondta Muto. Kiemelte, nem jelentettek súlyos Covid-19-es esetet a sportolók és a paralimpián résztvevő személyzet tagjairól, a pozitív tesztek aránya eddig nagyon alacsony.

A múlt kedden kezdődött és vasárnapig tartó paralimpia előtti időszakban többször is rekordszámú Covid-esetet regisztráltak Japánban, illetve Tokióban.

A paralimpián, akárcsak az augusztus 8-án zárult olimpián, a résztvevőknek be kell tartaniuk a szigorú járványügyi szabályokat.

A szervezők hétfőn jelentették be azt is, hogy az előző napon vett koronavírus-minták közül 11 hozott pozitív eredményt – ebből egy volt sportolóé -, így összesen 241 esetnél járnak a paralimpián.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában