us open

2021.09.09. 08:30

Djokovic két győzelemre a rekordtól

A világelső Novak Djokovic négy játszmában legyőzte Matteo Berrettinit az amerikai nyílt teniszbajnokság szerdai negyeddöntőjében.

Serbia's Novak Djokovic celebrates after winning the match against Italy's Matteo Berrettini during their 2021 US Open Tennis tournament men's quarter-finals match at the USTA Billie Jean King National Tennis Center in New York, in the early hours of September 9, 2021. (Photo by Ed JONES / AFP)

Forrás: AFP

Fotó: Ed Jones

A szerb sztár sorozatban a harmadik New York-i mérkőzésén fordított szetthátrányból, és – akárcsak az idei wimbledoni döntőben – végül magabiztosan verte a világranglistán 8. ellenfelét. Egyben 4/0-ra javította mérlegét az ezúttal 17 ászt ütő olasz ellen.

Az év eddigi három Grand Slam-tornáját megnyerő Djokovic már csak

két győzelemre van 21. GS-serlegétől, amellyel egyedüli rekorder lenne a férfiaknál, megelőzve a szintén 20-nál tartó Roger Federert és Rafael Nadalt.

Ha Flushing Meadowsban is diadalmaskodik, a belgrádi teniszező lehet Rod Laver 1969-es menetelése óta az első, aki egy évben mind a négy nagy verseny trófeáját begyűjti.

A 34 éves Djokovic következő ellenfele az olimpiai bajnok német Alexander Zverev lesz, akitől kikapott a tokiói játékok elődöntőjében.

A nőknél a WTA-rangsorban 18. Maria Szakkari a vártnál simábban jutott a négy közé, a 26 éves görög játékos – aki a Roland Garroson is elődöntős volt – két szettben verte a volt világelső cseh Karolina Pliskovát.

Eredmények, negyeddöntő:

férfiak:

Djokovic (szerb, 1.)–Berrettini (olasz, 6.) 5:7, 6:2, 6:2, 6:3

korábban:

Zverev (német, 4.)–Harris (dél-afrikai) 7:6 (8-6), 6:3, 6:4

Az elődöntőben: Djokovic-Zverev, Medvegyev (orosz, 2.)–Auger-Aliassime (kanadai, 12.)

nők:

Szakkari (görög, 17.)–Ka. Pliskova (cseh, 4.) 6:4, 6:4

korábban:

Raducanu (brit)–Bencic (svájci, 11.) 6:3, 6:4

Az elődöntőben: Szakkari-Raducanu, Szabalenka (fehérorosz, 2.)–Fernandez (kanadai)

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában