profi box

2021.09.11. 11:29

Erősen kapaszkodtak címeikbe a bajnokok Tucsonban

Légsúlyban a japán Nakatani Junto, nagypehelysúlyban pedig a mexikói Oscar Valdez megvédte világbajnoki címét pénteken az amerikai Tucsonban rendezett profi ökölvívógálán.

Japanese Junto Nakatani throws a punch against Philippines Giemel Magramo during the World Boxing Organization (WBO) flyweight title match at Korakuen Hall in Tokyo on Novenmer 6, 2020. Nakatani won by KO in the 8th round. The match was postponed twice because of the new coronavirus COVID-19. ( The Yomiuri Shimbun ) (Photo by Kunihiko Miura / Yomiuri / The Yomiuri Shimbun via AFP)

Forrás: Yomiuri Shimbun via AFP

Fotó: Kunihiko Miura

A 23 éves Nakatani tavaly novemberben a fülöp-szigeteki Giemel Magramo legyőzésével szerezte meg a Boksz Világszervezet (WBO) világbajnoki övét, és pénteken első címvédésére készült a Puerto Ricó-i Angel Acosta ellen. A 12 menetesre kiírt találkozón a japán bokszoló az első menettől irányított, pontos ütéseivel riválisa nem tudott mit kezdeni. A meccs alig három menetig tartott, mivel Magramónak eltört az orra, ezért a ringorvos a negyedik menetben nem engedte tovább a küzdelmet.

Nakatani először öklözött Japánon kívül, és mostani győzelmével 22. profi meccsén is megőrizte hibátlan mérlegét.

Nagypehelysúlyban a Boksz Világtanács (WBC) világbajnoki címe volt a tét az arizonai városban, ahol a 30 éves Valdeznek – karrierje 30. profi meccsén – az eddig hozzá hasonlóan százszázalékos mérlegű brazil Robson Conceiçao (16 mérkőzés/16 győzelem) ellen kellett ringbe lépnie.

A mexikói sportoló évekig a WBO pehelysúlyú bajnoka volt, majd az idén súlycsoportot váltott és februárban Miguel Berchelttől hódította el az övet, melyet most megőrzött, igaz, vitatható pontozással. A kiélezett csata végén Valdez arca tele volt sérülésekkel, a brazil pedig nyilatkozatában egyértelműen magát gondolta győztesnek, a pontozóknál azonban egyhangúlag a mexikói nyert (117-110, 115-112, 115-112).

A mérkőzés nemcsak a pontozás miatt váltott ki indulatokat, hanem az előzményei miatt is, mivel néhány nappal előtte

Valdez fennakadt egy doppingteszten, miután serkentőszer nyomaira bukkantak a mintájában, mégis megkapta az engedélyt a szereplésre.

Borítókép: Junto Nakatani címszerző mérkőzése Giemel Magramo ellen Tokióban 2020. november 6-án

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában