újult erővel

2021.09.13. 14:30

Klose felépült a trombózisból

A németek világbajnok készen áll edzői karrierje folytatására.

Miroslav KLOSE (Co coach FCB), gesture, gives instructions, single image, trimmed single motif, half figure, half figure. FC Bayern Munich 1st team training, training on Saebener Strasse. Soccer 1. Bundesliga, season 2020/2021 on September 11th, 2020. | usage worldwide (Photo by Frank Hoermann/SVEN SIMON / SVEN SIMON / dpa Picture-Alliance via AFP)

Forrás: AFP / SVEN SIMON / dpa Picture-Alliance

Fotó: Frank Hoermann

A 43 éves korábbi támadó – aki a vb-ken szerzett 16 találatával világrekorder a férfiak között – a német Kicker magazin hétfőn megjelent számában elmondta: ismét teljesen jól és egészségesnek érzi magát,

másfél hónapja rendszeresen tud sportolni, focizik, teniszezik és fut, az orvosai pedig mindent rendben találtak nála, így folytathatja a munkáját edzőként, de már önálló kihívásra vágyik.

Klose május végén jelentette be, hogy egészségügyi okokból rövid szünetet kell tartania, miután orvosai trombózist állapítottak meg nála. A 137-szeres válogatott, ezeken a mérkőzéseken összesen 71-szer eredményes játékos 2014-ben világbajnoki címet nyert, legutóbb Hansi Flick vezetőedző szakmai stábjában dolgozott a Bayern Münchennél.

„Egyedül akarok megállni a lábamon, de előbb még fel kell építenem magam profi edzőként, amihez megvan bennem a kellő szenvedély és elkötelezettség”

- nyilatkozta a lengyel származású szakember, hangsúlyozva, hogy a válogatotthoz biztosan nem követi Flicket.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában