megállíthatatlan

2021.09.10. 08:40

Messi megdöntötte Pelé csúcsát

Lionel Messi mesterhármasával nyert Argentína Bolívia ellen a jövő évi, katari labdarúgó-világbajnokság dél-amerikai selejtezősorozatának 9. fordulójában, a Barcelona sztárja ezzel megdöntötte Pelé válogatottbeli gólrekordját.

Argentina's Lionel Messi celebrates after scoring against Bolivia during the South American qualification football match for the FIFA World Cup Qatar 2022 at the Monumental Stadium in Buenos Aires on September 9, 2021. (Photo by Juan Ignacio RONCORONI / POOL / AFP)

Forrás: AFP / POOL

Fotó: Juan Ignacio Roncoroni

A 34 éves támadó már 79 alkalommal talált a kapuba az Albiceleste tagjaként, míg a brazilok háromszoros világbajnoka 77-szer volt eredményes a Selecaóban – így Messi lett a dél-amerikai válogatott csúcstartó. Az abszolút rekorder Cristiano Ronaldo, aki 111 gólt szerzett a portugál nemzeti tizenegyben.

„Már hosszú ideje vártam erre, üldöztem ezt a rekordot, álmodtam róla”

- nyilatkozott Messi a lefújás után.

„Keresve sem találhattam jobb alkalmat erre, mint a mostani. Itt van az édesanyám, itt vannak a testvéreim a nézőtéren.”

Az argentin válogatott a pandémia óta először lépett pályára szurkolók előtt, a stadionban 21 ezren tapsoltak Messi teljesítményének.

Brazília nyolcadik meccsét is megnyerve vezeti a csoportot Argentína előtt. A két sztárválogatott előző fordulóbeli összecsapása a kezdés után félbeszakadt, mivel az illetékes brazil hatóság a stadionban próbált intézkedni amiatt, hogy négy argentin játékos a koronavírus elleni szabályokat megszegve lépett be az országba.

A csoport harmadik helyén Uruguay áll, amely a 92. percben szerzett találattal nyert Ecuador ellen.

Eredmények:

Argentína-Bolívia 3-0 (1-0)

Paraguay-Venezuela 2-1 (2-0)

Kolumbia-Chile 3-1 (2-0)

Brazília-Peru 2-0 (2-0)

Uruguay-Ecuador 1-0 (0-0)

Tabella:

1. Brazília 24 pont/8 mérkőzés, 2. Argentína 18/8, 3. Uruguay 15/9, 4. Ecuador 13/9, 5. Kolumbia 13/9, 6. Paraguay 11/8, 7. Peru 8/9, 8. Chile 7/9, Bolívia 6/9, 10. Venezuela 4/9

Az első négy helyezett kijut a jövő évi, katari világbajnokságra, az ötödik pedig pótselejtezőt játszhat.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában