változást sürget

2021.09.17. 18:10

Southgate több nőt szeretne az angol válogatott stábjában

Gareth Southgate, az angol labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya több nőt szeretne alkalmazni a csapat felkészítésében.

England's coach Gareth Southgate gives an interview prior to the start of the FIFA World Cup Qatar 2022 qualification Group I football match between Poland and England in Warsaw, on September 8, 2021. (Photo by JANEK SKARZYNSKI / AFP)

Forrás: AFP

Fotó: Janek Skarzynski

Az 51 éves szakvezető szerint elszomorító, hogy a nemzeti együttes 40 fős személyzetében összesen két hölgy kapott helyet. A kapitány szerint a labdarúgó-szövetségnek (FA) nagyobb erőfeszítést kellene tennie annak érdekében, hogy bevonja a nőket a sportágba.

A magyarokkal egy csoportban szereplő angol válogatott kapitánya kifejtette, ha megváltozna a női labdarúgás megítélése, az segíthetne rávilágítani arra, hogy szükség van a nőkre a sportág minden területén.

„Már sokkal elfogadottabb, hogy egy lány focizik, sokkal több klub és egyesület van, ahol játszhatnak. Az apukák izgatottak emiatt, és valódi lelkesedéssel fogadják”

- mondta az Európa-bajnokságon ezüstérmes együttes vezetője.

Southgate szerint ebben a témában már nem itt kellene tartaniuk, erre pedig a lánya hívta fel a figyelmét.

Kiemelte, az angol női labdarúgókupát (Vitality Women's FA CUP) beleszámítva a nők aránya a sportágban 38 százalék, ez azonban nem tükröződik a válogatott stábjában.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában