bajnokok ligája

2021.09.28. 11:00

Torinóba látogat a címvédő Chelsea

A Chelsea a Juventus vendége lesz a labdarúgó Bajnokok Ligája csoportküzdelmeinek szerdai játéknapján.

Chelsea's German head coach Thomas Tuchel gestures from the side-lines during the English League Cup third round football match between Chelsea and Aston Villa at Stamford Bridge in London on September 22, 2021. (Photo by Ben STANSALL / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No video emulation. Social media in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No use in betting publications, games or single club/league/player publications. /

Forrás: AFP

Fotó: Ben Stansall

A két csapat ellentétes előjelekkel készül a H csoport második fordulós összecsapására, a londoniak – akiknek Lőw Zsolt személyében magyar másodedzőjük van – a Premier League-ben hazai pályán szenvedtek 1-0-s vereséget a címvédő Manchester Citytől, míg a Juventus Massimiliano Allegri vezetőedző 400. mérkőzésén 3-2-re legyőzte a Sampdoriát.

A két együttes legutóbb a 2012-13-as kiírás csoportkörében találkozott egymással, és a Juventus az idegenbeli 2-2-es döntetlent követően otthon 3-0-ra nyert.

A Chelsea akkor végül csak a harmadik helyen zárt négyesében, és a sorozat történetében mindmáig egyedüli csapatként, címvédőként nem élte túl a csoportkört.

A találkozót az M4 Sport élőben közvetíti.

Az F csoportban a Manchester Unitedben Cristiano Ronaldo történelmet írhat a Villarreal ellen: az ötszörös aranylabdás portugál sztárjátékos 178. alkalommal léphet pályára a legrangosabb európai kupasorozatban, amivel megelőzné az örökrangsor élén vele még holtversenyben álló spanyol Iker Casillast.

A négyes másik mérkőzésén a selejtező utolsó körében a Ferencvárost búcsúztató, a nyitófordulóban az MU felett diadalmaskodó svájci Young Boys az olasz Atalanta vendége lesz.

A E csoportban a bombaformában lévő Bayern München a Dinamo Kijevet látja vendégül: a németeknél a világbajnok Thomas Müller 50. BL-góljára hajt, a sorozat fennállása során nyolcadik futballistaként érheti el ezt a mérföldkövet. Amennyiben ez sikerül neki, akkor befogja a hetedik helyen álló francia Thierry Henryt.

Forrás: MTI

Borítókép: Tuchel visszafogott stílusban utasítja a játékosokat

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában