rb leipzig

2021.09.10. 15:00

Willi Orbán nem örül a jó játékosok eladásának

A német labdarúgó-bajnokságban szereplő RB Leipzig magyar válogatott védője szerint gátolja a csapat fejlődését, ha minden évben kulcsjátékosokat adnak el.

Leipzig's Hungarian defender Willi Orban wipes his nose during the German first division Bundesliga football match BVB Borussia Dortmund v RB Leipzig in Dortmund, western Germany on May 8, 2021. (Photo by LEON KUEGELER / POOL / AFP) / DFL REGULATIONS PROHIBIT ANY USE OF PHOTOGRAPHS AS IMAGE SEQUENCES AND/OR QUASI-VIDEO

Forrás: AFP / POOL / Leon Kuegeler

Fotó: AFP

A 28 éves futballista a Kicker című szaklapnak adott interjúban úgy fogalmazott: ha valaki egy nagy európai klubba igazolhat, az „egyénként elismerés”, viszont

„számunkra csak nehezítést jelent, mert minden évben több kiváló labdarúgót veszítünk el, és így mindig átalakul a csapat összetétele”.

Az előző idényben a Bundesligában második Leipzig vezetőedzője, Julian Nagelsmann a nyáron a Bayern München irányítását vette át, a védő Dayot Upamecano és a középpályás Marcel Sabitzer szintén a címvédő bajor egyesülethez szerződött. Egy évvel ezelőtt a német válogatott csatár, Timo Werner a Chelsea-hez igazolt, míg 2018-ban Naby Keita hagyta ott Lipcsét az FC Liverpool hívására.

„Ezzel együtt komoly ambícióink vannak és megpróbálunk fejlődni. Voltak jó igazolásaink a nyáron, és most az a legfontosabb, hogy az új csapattársainkat sikeresen beépítsük, mert így tudunk veszélyesek maradni a Bayernre”

- jelentette ki Orbán, aki csütörtökön Kevin Kampllel együtt csapatkapitány-helyettes lett, miután Sabitzer távozását követően a magyar válogatott kapusát, Gulácsi Pétert nevezték ki a Leipzig kapitányának.

A lipcsei együttes szombat este a Bayern Münchent fogadja a Bundesliga negyedik fordulójának rangadóján.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában