kevesebb szurkolóval

2021.10.26. 22:52

Előbbre hozták a strandfutball-klubvilágbajnokság rajtját Moszkvában

A viadalon nyolc csapat vesz részt, és eredetileg szerdától szombatig tartott volna, de tekintettel a pandémiás esetszámok növekedésére, a házigazdák a gyorsabb lebonyolításról határoztak.

A koronavírus-járvány gyors terjedése miatt az orosz szervezők egy nappal előbbre, szerdáról keddre (mára) hozták a strandfutballisták moszkvai klubvilágbajnokságának rajtját, és már csütörtökön véget is ér a torna.

A viadalon nyolc csapat vesz részt, és eredetileg szerdától szombatig tartott volna, de tekintettel a pandémiás esetszámok növekedésére, a házigazdák a gyorsabb lebonyolításról határoztak, és csökkentették a helyszínre, a CSZKA Arénába beengedhető, negatív teszttel rendelkező szurkolók számát is. Egy korábbi elképzelés szerint legfeljebb harminc százalékos lehetett volna a lelátó kihasználtsága, a friss döntés azonban már úgy szól, hogy maximum ötszáz fős lehet egy-egy meccs közönsége a 12 ezer néző befogadására alkalmas létesítményben.

A klubcsapatok világbajnokságán nyolc együttes – két orosz, illetve egy-egy portugál, brazil, spanyol, japán, paraguayi és fehérorosz – indul. A válogatottak idei strandfutball-vb-jét augusztusban ugyancsak Moszkvában rendezték, és a tornát az orosz nemzeti együttes nyerte meg.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában