Tenisz

2021.10.25. 18:30

Lehet, hogy mégis indulhatnak oltatlan játékosok az Australian Openen

Egy kiszivárgott e-mailben foglaltak szerint elképzelhető, hogy mégis részt vehetnek majd olyan teniszezők is a januári ausztrál nyílt bajnokságon, akik nincsenek beoltva a koronavírus ellen.

Players attend a tennis training session at Rod Laver Arena in Melbourne on February 4, 2021, as preparations for the Australian Open were thrown into chaos when up to 600 players and officials were told to isolate and get tested after a hotel staff member tested positive for Covid-19 coronavirus. (Photo by Paul CROCK / AFP) / -- IMAGE RESTRICTED TO EDITORIAL USE - STRICTLY NO COMMERCIAL USE --

Forrás: AFP

Fotó: Paul Crock

Egy amerikai újságíró birtokába jutott elektronikus levélben többek között az áll, hogy oltatlan játékosok is részt vehetnek a melbourne-i viadalon, ha előtte 14 napra karanténba vonulnak.

A levél a női tornákat lebonyolító WTA-tól szivárgott ki, amelyben a szervezet a többi között azt is írja, hogy

„szeretné tisztázni a hamis és félrevezető információkat”

a torna megrendezésével kapcsolatban.

A szervezők jelenleg is tárgyalásokat folytatnak az ausztrál kormánnyal az oltatlan játékosok beutazásának, részvételének lehetőségéről. A levélben leírtakról az ausztrál teniszszövetség tájékoztatta a WTA-t, de azt kérte, hogy néhány napig még bizalmasan kezeljék az információt. Ezt ugyanakkor egyelőre egyik fél sem erősítette meg.

A múlt héten Alex Hawke bevándorlásügyi miniszter azt nyilatkozta, hogy az Ausztráliába való belépéshez koronavírus elleni védőoltás szükséges, és a teniszezőkkel sem tesznek kivételt.

Két hete Martin Pakula, Victoria állam sportminisztere hangsúlyozta, hogy csak a beoltott játékosok számára garantálják a részvételt, és a sportolóknak november 26-ig meg kell kapniuk a második vakcinát, ha indulni szeretnének a január 17. és 30. között sorra kerülő melbourne-i tornán.

Az idei Australian Open selejtezőit Dubajban és Katarban bonyolították le, majd a főtáblás küzdelmek februárban lesznek, miután a résztvevők 14 napos ausztráliai karanténon estek túl.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában