tenisz

2021.11.14. 09:56

Carlos Alcaraz nyerte az U21-es világbajnokságot

Az első helyen kiemelt spanyol három játszmában győzte le Sebastian Kordát.

Spain's Carlos Alcaraz celebrates after defeating USA's Sebastian Korda at the end of their final tennis match at the Next Generation ATP Finals on November 13, 2021 at the Allianz Cloud venue in Milan.

Forrás: AFP

Fotó: Tiziana FABI

Carlos Alcaraz diadalmaskodott a férfi teniszezők 1,3 millió dollár (416,8 millió forint) összdíjazású milánói U21-es világbajnokságán, mivel a döntőben három játszmában legyőzte Sebastian Kordát.

A szombat esti mérkőzésen az első helyen kiemelt spanyol az első szettet rövidítésben nyerte meg amerikai riválisa ellen, a második és harmadik játszmában azonban egy-egy alkalommal el tudta venni Korda adogatását, és végül kevesebb mint másfél óra alatt nyert.

Eredmény (a viadal honlapjáról):

döntő:

Alcaraz (spanyol, 1.)-Korda (amerikai, 2.) 4:3 (7-5), 4:2, 4:2

A nyolcfős tornán két csoportban zajlottak a küzdelmek, az első két-két helyezett jutott az elődöntőbe. Három nyert szettre mentek a meccsek, de hat helyett csak négy gémig tartott egy játszma, 3:3-nál pedig rövidítés következett.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában