Peking 2022

2021.11.16. 20:00

Csaknem hétszázféle ételből választhatnak a sportolók

A kínálatot úgy alakították ki, hogy megfeleljen az eltérő táplálkozási igényeknek, ugyanakkor a vallási sokszínűséget is figyelembe vették.

Forrás: Shutterstock

Fotó: Shutterstock

Csaknem hétszázféle ételből választhatnak majd a sportolók Pekingben, a februári téli olimpián.

A helyi szervezők által összeállított és a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) által jóváhagyott menüben 678-féle étel szerepel, ezek közül naponta körülbelül kétszázféle áll majd a sportolók rendelkezésére a három versenyzónában.

A kínálatot úgy alakították ki, hogy megfeleljen az eltérő táplálkozási igényeknek, ugyanakkor a vallási sokszínűséget is figyelembe vették – közölték a szervezők. Jelezték, a téli olimpia egybeesik a kínai tavaszi fesztivállal, az ország különböző régióiból származó ételek pedig lehetővé teszik a külföldről érkező sportolók számára, hogy teljes mértékben megismerjék a kínai konyhát.

A koronavírus-járvány miatti szigorú óvintézkedések az étkeztetésre is vonatkoznak majd, ezért maszkokat, kesztyűket és fertőtlenítőszereket biztosítanak minden étkezőben.

A pekingi havas-jeges játékokat február 4. és 20. között rendezik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában