Vb-selejtezők

2021.11.16. 18:12

Louis van Gaal a páholyból irányítja a hollandokat

A 70 éves szakvezető vasárnap este esett el Zeistben, amikor a nemzeti csapat edzése után visszabiciklizett a szállodába, és csípőcsonttörést szenvedett.

The Dutch national coach Louis van Gaal attends a press conference in Zeist on November 9, 2021, for the Dutch national team on the KNVB Campus, as the Orange Squad prepares for the upcoming FIFA World Cup Qatar 2022 qualifying football matches. (Photo by ROBIN VAN LONKHUIJSEN / ANP / AFP) / Netherlands OUT

Forrás: AFP

Fotó: AFP

Louis van Gaal holland szövetségi kapitány kerékpáros balesete után a páholyból irányítja a labdarúgó-válogatottat este, a Norvégia elleni világbajnoki selejtezőn.

A 70 éves szakvezető vasárnap este esett el Zeistben, amikor a nemzeti csapat edzése után visszabiciklizett a szállodába, és csípőcsonttörést szenvedett. Műtétre nincs szüksége, a hétfői edzést egy golfkocsin ülve kísérte figyelemmel, és úgy hírlett, hogy kerekesszékben ülve dirigálja majd a nemzeti csapatot Rotterdamban.

Kedden kiderült, hogy a kapitány az egyik páholyban foglal majd helyet, és állandó telefonkapcsolatban áll segítőivel, Danny Blinddel és Henk Fraserrel. A meccs előtt és a szünetben a csapat mellett lesz az öltözőben.

A koronavírus-járvány miatt zárt kapuk mögött, 20.45 órától sorra kerülő mérkőzésen a hollandoknak egy döntetlen is elég, hogy kijussanak a Katarban egy év múlva kezdődő világbajnokságra, vereség esetén viszont a pótselejtezős helyük is veszélybe kerül.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában