selejtezők

2021.11.14. 13:05

Roberto Martínez örül, hogy csapata kijutott a jövő évi világbajnokságra

A címvédő franciák is kiharcolták a világbajnoki részvételt, miután szombat este 8-0-ra legyőzték a kazahokat.

Roberto Martínez szövetségi kapitány tudja, a belga labdarúgó-válogatottal szemben mindig magasak az elvárások, ugyanakkor örül, hogy a csapat szombaton biztosította helyét a jövő évi, katari világbajnokságon.

A világelső belga együttes azzal jutott ki a vb-re, hogy 3-1-re legyőzte az észteket.

„A világ azt várja tőlünk, hogy minden mérkőzést nyerjünk meg, ez pedig extra nyomás a játékosokon. Örülök, hogy ezt jól kezelik annak ellenére is, hogy a klubjaikban különböző a helyzetük” – mondta a diadal után a spanyol tréner.

Hozzátette, a nemzeti csapatban mindig egy irányba tartanak, ami jó alapot ad a sikerekhez.

A belgák Martínez irányításával eddig 27 selejtezőmérkőzést játszottak, ezek közül 25-öt megnyertek.

„Boldognak kell lennünk, mert nem magától értetődő az, hogy egy csapat kijut a vb-re” – tette hozzá a tréner.

A címvédő franciák is kiharcolták a világbajnoki részvételt, miután szombat este 8-0-ra legyőzték a kazahokat. Didier Deschamps szövetségi kapitány mérkőzés utáni értékelésében először a négy gólt szerző Kylian Mbappét méltatta.

„Remek estéje volt, mindig a tökéletességre törekszik. Megmutatta a klasszisát, hogy milyen hatékony tud lenni, ha fejben készen áll. Akár öt gólt is szerezhetett volna, de a tizenegyest odaadta Griezmannak” – fogalmazott a Paris Saint-Germain támadójáról Deschamps, kiemelve, nagyszerű dolog, hogy támadói megosztoznak a terheken.

Mbappé előtt Just Fontaine tudott legutóbb egy mérkőzésen négy gólt lőni a francia válogatottban: a jelenleg 88 éves egykori támadó az 1958-as világbajnokság bronzmérkőzésén a nyugatnémetek kapuját vette be négyszer.

Deschamps újságírói kérdésre elmondta, a mérkőzés után az öltözőben csak csendesen ünnepelték a kijutást, ami rajtuk és a belgákon kívül Európából eddig a németeknek és a dánoknak sikerült.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában