Rövidpályás úszó Eb

2021.11.04. 16:50

Szabó Szebasztián aranyérmes 50 méter gyorson

Szabó önmaga, és a magyar küldöttség második érmét szerezte a tatár fővárosban.

Kazany, 2021. november 3. Az aranyérmes Szabó Szebasztián a férfiak 100 méteres pillangójának döntõjének díjkiosztóján a kazanyi rövidpályás úszó Európa-bajnokságon 2021. november 3-án. MTI/AP/Szergej Gric

Forrás: MTI/AP

Fotó: Szergej Gric

Szabó Szebasztián aranyérmet nyert 50 méter gyorson a kazanyi rövidpályás úszó Európa-bajnokság csütörtöki versenynapján.

A 25 éves magyar versenyző – aki szerdán 100 méter pillangón diadalmaskodott – a legjobb idővel került a fináléba, ahol fantasztikusan kapta el a rajtot és a fordulónál már az élen haladt, végül egyéni csúcsát 15 századdal megjavítva, 20.72 másodperces idővel győzött.

Ez mindössze négy századdal maradt el Lobanovszkij Maxim 2019-es országos rekordjától.

„Nagy élmény volt újra a dobogó tetején állni, de még csak félúton vagyunk ezen az Európa-bajnokságon, folytatom a munkát. Az ötvenhez mindennek össze kell állnia, jól sikerült a rajt, egy picit más technikával úsztam, ami úgy néz ki, bejött, hiszen úszásról úszásra javítottam”

– mondta az M4 Sportnak Szabó és hozzátette, szeretné nagymedencére is átvinni ezt a számot, amely szerepel az olimpiai programban.

Szabó önmaga, és a magyar küldöttség második érmét szerezte a tatár fővárosban.

Eredmények:

férfi 50 m gyors, Európa-bajnok:

SZABÓ SZEBASZTIÁN 20.72 másodperc

2. Lorenzo Zazzeri (Olaszország) 20.84

3. Pawel Juraszek (Lengyelország) 20.95

Forrás: MTI

Borítókép: Az aranyérmes Szabó Szebasztián a férfiak 100 méteres pillangójának döntőjének díjkiosztóján a kazanyi rövidpályás úszó Európa-bajnokságon 2021. november 3-án.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában