Zéró korona politika

2022.01.11. 14:47

Nem segíthetnek a pekingiek egy esetleges olimpiai jármű balesete esetén

Az ország vezetése mindenképpen el akarja kerülni, hogy a világ minden tájáról érkező olimpiai résztvevők találkozhassanak a pekingi lakosokkal.

A pekingi hatóságok a koronavírus terjedését megakadályozandó arra kérik a lakosságot, hogy ha olyan közlekedési baleset szemtanúi lesznek, amelyben a februári téli olimpia résztvevői érintettek, akkor maradjanak távol és ne is segítsenek.

"Kérjük, hogy tartsák a biztonságos távolságot és kerüljék el a kontaktust a gépjárművel és a benne lévő személyekkel" - áll a fővárosi közlekedési iroda állami média által közzétett felhívásában. Hangsúlyozzák, hogy olimpiai jármű balesete esetén mindenképpen várják meg a profi segítség megérkezését.

A február 4. és 20. között sorra kerülő ötkarikás játékok buborékban zajlik majd, a résztvevők csak a megadott helyszíneken tartózkodhatnak és azok között közlekedhetnek. Kína úgynevezett zéró korona politikát folytat és mindenképpen el akarja kerülni, hogy a világ minden tájáról érkező olimpiai résztvevők találkozhassanak a pekingi lakosokkal.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában