Közegészségügyi vészhelyzetet jelent

2022.01.15. 08:29

Őrizetbe vették Ausztráliában Novak Djokovicot

Az őrizetbe vétel azok után történt meg, hogy pénteken az ország bevándorlásügyi minisztere, Alex Hawke megvonta az oltásellenes sztár vízumát.

Melbourne-ben őrizete vették a világelső teniszező Novak Djokovicot - írja a BBC alapján az Origo.

Az őrizetbe vétel azok után történt meg, hogy pénteken az ország bevándorlásügyi minisztere, Alex Hawke megvonta az oltásellenes sztár vízumát. Ezzel megnyílt a jogi lehetőség arra, hogy Djokovicot a hétfőn kezdődő Austral Open előtt kitoloncolják. A sztár ügyvédei azonban fellebbeztek. A bírósági tárgyalás előtt vették tehát őrizetbe a szerb sportolót.

Mégpedig azért, mert az ausztrál kormány a szabadlábon lévő teniszezőt közegészségügyi vészhelyzetként tartja számon.

A bírósági tárgyalást amúgy vasárnapra tűzte ki az a bíró, aki Djokovic Ausztráliába való érkezése után egyszer már a teniszező számára kedvező ítéletet hozott. Ez a tárgyalás, amely magyar idő szerint szombaton este 23.30-kor kezdődik, döntő fontosságú lesz abban a kérdésben, hogy Djokovic maradhat-e az országban, vagy pedig el kell hagynia Ausztráliát. Amennyiben a tárgyalóteremben Djokovic veszít, azonnal el kell hagynia az országot és a következő három évben egészen biztosan nem utazhat be Ausztráliába. Djokovic ügyvédei azt is megerősítették, hogy a hatóságok egy számukra ismeretlen helyre hurcolták el a teniszezőt. 

Melbourne-i jelentések szerint percekkel azok után, hogy pénteken a bevándorlásügyi miniszter visszavonta Djokovic vízumát, a városban autózók hangos dudálással fejezték ki elégedettségüket a döntés miatt. A BBC munkatársa szinte csak olyan emberekkel találkozott, akiket mélységesen felháborított, hogy Djokovicot egyáltalán beengedték az országba. 

Borítókép: A kilencszeres győztes, címvédő szerb Novak Djokovic megpihen, miközben az ausztrál nemzetközi teniszbajnokságra készülve edz Melbourne-ben 2022. január 14-én.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában