Tenisz

2022.03.11. 12:00

Djokovic Monte-Carlóban játszik újra

Az áprilisi, monte-carlói tornán versenyez újra a férfi tenisz-világranglistán második Novak Djokovic.

A szerb sztár pénteken közölte, hogy miután oltatlansága miatt nem vehet részt márciusban a két nagy amerikai tornán, az április 10-én rajtoló 1000-es kategóriájú salakpályás viadalon tér vissza lakhelyén, Monacóban. A miniállamba akkor is beutazhat valaki, ha az elmúlt hat hónapban átesett a koronavírus-fertőzésen, a 34 éves játékos pedig saját bevallása szerint decemberben pozitív tesztet adott.

A májusi Roland Garroson sincs veszélyben a címvédő Djokovic indulása, mivel hétfő óta oltatlanok is beléphetnek Franciaországba.

A 20-szoros Grand Slam-bajnok Indian Wells és Miami előtt a januári Australian Openen sem játszhatott, mivel továbbra sincs beoltva koronavírus ellen. Az idén eddig mindössze három mérkőzést vívott: Dubajban két győzelem után a negyeddöntőben kikapott. Ennek folyományaként február végén – két év után – át kellett adnia világelső pozícióját az orosz Danyiil Medvegyevnek.

 

Borítóképünkön Novak Djokovic. Fotó: MTI/EPA/Rungrodzs Jongrit

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában