Paralimpia 2022

2022.03.10. 09:20

Dumity Richárd 30. lett óriás-műlesiklásban

A monosíző Dumity Richárd 30. lett óriás-műlesiklásban a pekingi paralimpián.

A Magyar Paralimpiai Bizottság csütörtöki tájékoztatása szerint az első paralimpiáján szereplő, 25 éves sportoló utolsó előttiként csúszhatott le az első futamban, majd a második fordulóban ő zárta a viadalt, s végül a 30. időt érte el.

Jó volt lejönni a pályán, igazán élveztem a versenyt

– kezdett bele az értékelésbe.

Rettenetesen kemény volt a hó, helyenként pedig kikádasodott a pálya, emiatt egyszer-kétszer megdobott a talaj. Elégedett vagyok az elért eredménnyel, sikerült azt a szintet teljesítenem, amire most képes vagyok

– összegzett a pekingi delegáció egyetlen magyar sportolója.

Dumity eredeti célkitűzése a milánói téli paralimpia volt, ám már négy évvel korábban bizonyíthatott a kínai fővárosban megrendezett világversenyen, miután a Nemzetközi Paralimpiai Bizottság (IPC) elfogadta a kvótájáért beadott szabadkártya-kérelmet.

A nők és a férfiak szlalom versenyszámának napjait felcserélték, így Dumity Richárd vasárnap indul el ebben a versenyszámban.

 

Borítókép: Dumity Richárd monosíző (k) és a pekingi téli paralimpiára utazó magyar küldöttség az eskütételen a Magyar Sport Házában 2022. február 22-én. Mögötte Szabó László, a Magyar Paralimpiai Bizottság elnöke (j3). Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában