FISU

2022.04.29. 12:15

Oroszország nem rendezheti meg a 2023-as Universiadét

A határozatot Oroszország Ukrajna elleni háborúja miatt hozták.

Oroszország nem lehet házigazdája a 2023-as nyári Universiadénak.

A rendezési jog elvételéről péntek reggeli online szavazásán döntött az egyetemi és főiskolai sport világszövetsége, a FISU végrehajtó bizottsága. A határozatot Oroszország Ukrajna elleni háborúja miatt hozta a szervezet.

A jövő évi nyári Universiadénak Jekatyerinburg adott volna otthont augusztus 7. és 19. között. Korábban a FISU ugyanettől az orosz várostól elvette a 2022 szeptemberére tervezett Harcművészeti Világjátékok rendezési jogát is, és ugyancsak megfosztotta Oroszországot az egyetemista-főiskolás sportolók két sportági világbajnokságától: a rögbisekének Kazany, az erőemelőkének pedig Moszkva lett volna a gazdája.

Az ukrajnai orosz inváziót támogató Fehéroroszország fővárosa, Minszk a FISU vízisí- és wakeboard-világbajnokságától volt kénytelen megválni.

A vb-k törlése előtt a FISU március 12-én felfüggesztette az orosz és fehérorosz sportolók részvételét a szervezet égisze alatt zajló versenyeken.

Borítóképünk illusztráció. Forrás: Shutterstock

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában