Labdarúgás

2022.05.16. 11:00

Ismét Mbappé lett a legjobb játékos a francia bajnokságban

A 23 éves csatár eddig 25 gólt szerzett Ligue 1 mostani idényében.

Pályafutása során harmadszor Kylian Mbappé, a Paris Saint-Germain világbajnok támadója érdemelte ki a szezon legjobbjának járó elismerést a francia labdarúgó-bajnokságban.

A 23 éves csatár eddig 25 gólt szerzett Ligue 1 mostani idényében – még egy forduló van hátra –, minden sorozatot figyelembe véve pedig 36-szor volt eredményes a bajnokcsapat színeiben.

A legjobbnak járó díjat évente adja át a profi futballisták nemzeti szövetsége. Mbappé 2019 és 2021 után harmadszor kapta meg az elismerést, s gyakorlatilag sorozatban harmadszor nyert, miután 2020-ban, a pandémia miatt nem osztották ki a díjat.

A futballista szerződése a jövő hónapban lejár a bajnok párizsiaknál, s a hírek szerint a Real Madridban folytatja, honfitársa, Karim Benzema oldalán. Mbappé a díjátadón úgy fogalmazott, nem ezen az ünnepségen akarja közölni a jövőjével kapcsolatos döntését, de annyit elárult, hogy határozott a kérdésben.

A legjobb edzőnek járó elismerést a Rennes trénere, Bruno Genesio kapta, míg a legjobb kapus a PSG olasz hálóőre, Gianluigi Donnarumma lett.

Borítóképünkön Kylian Mbappé, a Paris Saint-Germain világbajnok támadója. Fotó: MTI/EPA/Ian Langsdon

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában