Bundesliga

2022.06.10. 09:46

Dárdai Pál távozik a Hertha BSC-től

Német sajtóértesülés szerint 25 év után távozik a Hertha BSC-től Dárdai Pál, aki labdarúgóként, majd edzőként tevékenykedett a futballklubnál.

A Bild napilap pénteki híradása szerint a 46 esztendős magyar szakember beleegyezett szerződésének felbontásába, és ezért hét számjegyű összeget kap az egyesülettől. 

A magyar válogatott volt szövetségi kapitányának június végéig szólt a megállapodása az első csapattal – amelytől novemberben menesztették –, a junioroknál pedig határozatlan idejű kontraktusa volt.   

Fredi Bobic ügyvezető a 2021/2022-es szezont lezáró klubértekezleten nem nyilatkozott Dárdai jövőjéről.   

A pécsi születésű játékos 1997-ben a BVSC-től igazolt a Herthához, ahol 2012 nyaráig klubrekordot jelentő 366 mérkőzésen lépett pályára. Már abban az évben elkezdte edzeni az U17-es gárdát, majd 2015-től 2019-ig az első csapat felkészülését irányította, közben megbízott szakvezetőként hét meccsen a magyar válogatott kispadján is ült. Két éve visszakerült a Hertha korosztályos csapatához, aztán tavaly januártól novemberig ismét a Bundesligában dolgozott, majd a helyét a török Tayfun Korkut vette át, akit márciusban Felix Magath váltott.   

A Hertha osztályozón kiharcolta az élvonalban maradást, majd egy hete Sandro Schwarzot nevezték ki vezetőedzőnek, akinek a munkáját másodedzőként Bódog Tamás segíti.

Forrás: MTI

Borítókép: Dárdai Pál, a Hertha BSC vezetőedzője a német első osztályú labdarúgó-bajnokságban játszott TSG 1899 Hoffenheim–Hertha BSC mérkőzésen Sinsheimben 2021. október 29-én. MTI/EPA/Ronald Wittek

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában