Forma-1

2022.12.02. 20:40

Jövőre sem lesz Kínai Nagydíj

Sajtóértesülések szerint a portugáliai Portimao versenypályának van a legnagyobb esélye arra, hogy betöltse a kínai futam törlése miatt keletkezett üres helyet.

Valtteri Bottas, a Mercedes finn Forma-1-es pilótája, Lewis Hamilton, a Mercedes brit Forma-1-es pilótája és Sebastian Vettel, a Ferrari német Forma-1-es pilótája a Forma-1 Heineken Kínai Nagydíj 2019 utáni díjátadó ünnepségen a Sanghaji Nemzetközi Körversenyen 2019. április 14-én

Forrás: Imaginechina/AFP

Fotó: Li zhipeng

A Forma-1-es világbajnokság irányítói törölték a jövő évi versenynaptárból a Kínai Nagydíjat, mégpedig "a koronavírus-járvánnyal összefüggő, jelenleg is érvényben lévő nehézségek miatt".

Az F1 pénteki közleménye szerint a versenysorozat vezetősége azon dolgozik, hogy pótolni tudja a sanghaji futamot egy másikkal, s amint ebben az ügyben sikert érnek el, azonnal tájékoztatják majd a nyilvánosságot.

Sajtóértesülések szerint a portugáliai Portimao versenypályának van a legnagyobb esélye arra, hogy betöltse a kínai futam törlése miatt keletkezett üres helyet. A portugál helyszín 2020-ban és 2021-ben is rendezhetett Forma-1-es futamot, akkor is "beugróként".

Kínában változatlanul szigorú intézkedések vannak érvényben a koronavírus-járvánnyal összefüggésben, ezek pedig jelentősen megnehezítik a nagyszabású rendezvények megtartását az ázsiai országban.

Forma-1-es futamot legutóbb 2019-ben rendezett Kína.

A jövő évi F1-es versenynaptár eredetileg rekordot jelentő, 24 futamot tartalmazott, a Kínai Nagydíj április 16-i dátummal szerepelt benne.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában