Drága belépő

2023.01.18. 23:24

Elképesztő összegért vette meg Messi és Ronaldo meccsének VIP-jegyét egy szaúdi milliomos

A szaúdi üzletemberé, Musref al-Hamdié lett annak a találkozónak az árverésre kínált VIP-belépője, amelyet Cristiano Ronaldo és Lionel Messi csapata vív csütörtökön Rijádban.

Cristiano Ronaldo- és Lionel Messi-rajongók szelfiznek Katarban

Forrás: AFP

Fotó: Paul Ellis

Az egymillió dollárról induló licit a szervezők bejelentése alapján 2,66 millió dollárral (egymilliárd forinttal) zárult, amellyel az AqarOne ingatlanbefektetési konzorcium ügyvezető igazgatója már múlt héten befutónak tűnt, és a megadott határidőig nem érkezett az övénél jobb ajánlat.

 

Az exkluzív jegy tulajdonosa részt vehet a mérkőzést követő ceremónián, beléphet az öltözőkbe, találkozhat és fotókat készíthet a játékosokkal, így a futball két emblematikus alakjával.

 

A Fahad Király Stadionban sorra kerülő bemutató meccsen Ronaldo új klubjának, az al-Nasszrnak és a szintén szaúdi al-Hilalnak a játékosaiból álló gárda csap össze Messi együttesével, a Paris Saint-Germainnel. Utóbbi soraiban tudja a katari vb-n döntős francia Kylian Mbappét, valamint a torna meglepetéscsapatának, a marokkói válogatottnak a kulcsemberét, Asraf Hakimit is.

 

A sportág két szupersztárja, a hétszeres aranylabdás Messi és az ötszörös aranylabdás Ronaldo legutóbb 2020 decemberében találkozott a pályán, amikor a Juventus 3-0-ra legyőzte a Barcelonát.

 

Ronaldót az év elején mutatták be Szaúd-Arábiában - de a még Angliában kapott kétmeccses eltiltása miatt eddig még nem léphetett pályára -, Messi pedig az arab ország turisztikai nagyköveteként is tevékenykedik.

A PSG tulajdonosi köre a katari kormányhoz köthető, amely 2022 végén megrendezte a világbajnokságot. A Riyadh Season Cup elnevezésű gálameccsre 170 országból több mint kétmillió jegyigénylés érkezett.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában