Nyírbátor hírei

2017.12.13. 09:09

Díjazta a legszebb portákat a nyírbátori önkormányzat

Nyírbátor - A nyertesek egy emléktáblát, valamint egy elismerő oklevelet és egy 10 ezer forintos vásárlási utalványt kapnak.

Nyírbátor - A nyertesek egy emléktáblát, valamint egy elismerő oklevelet és egy 10 ezer forintos vásárlási utalványt kapnak.

Ebben az esztendőben is értékelte a város a legszebb portákat. A közszolgáltatási bizottság által meghatározott jelöltlistáról a nyerteseket a nyírbátori képviselő-testület választotta ki, az elismeréseket pedig most is, ahogy minden évben, a november végi közmeghallgatáson adták át.

A szépen gondozott kertek bárkinek mintául szolgálhatnak." Máté Antal

Hasonló állapotban

– A „Gondozott, virágos porta” elnevezésű pályázatunk egyik célja, hogy akik már egyszer elnyerték ezt a címet, a jövőben is hasonló állapotban tartsák házuk környékét, ezzel is hozzájárulva a városkép szebbé tételéhez. A cím egyébként nemcsak adható, hanem vissza is vonható – tájékoztatta lapunkat Máté Antal, Nyírbátor polgármestere. Hozzátette: 2017-ben 20 díjazottja lett (családi házak, társasházak, vállalkozások kategóriában) a pályázatnak. A közszolgáltatási bizottság a közterület-felügyelet bevonásával végezte a „gyűjtőmunkát” áprilistól kezdődően. Nyírbátor utcáit járva készítettek fotókat azokról a portákról, amelyekről úgy vélik, méltók lehetnek az adott esztendőben az elismerésre.

Nem kellett nevezni

– A családi házak, társasházak és a cégek egyaránt részt vehettek a versenyben, ráadásul úgy, hogy tulajdonképpen itt senkinek sem kellett neveznie. Az ápolt, szép környezet nem csak az ingatlanok tulajdonosainak, a lakóközösségeknek vagy a cégek dolgozóinak okoz mindennapi élményt, hanem valamennyi városlakó és a városba érkező vendég számára kellemes látványt nyújt. Ezek a szépen gondozott, virágos porták bárkinek olyan mintát adhatnak, ami alapján a lakosok a saját házuk táján is végezhetnek kisebb vagy nagyobb változtatásokat, követhetik a jó példákat – emelte ki a pályázat pozitív hatásait Nyírbátor polgármestere, Máté Antal, akitől megtudtuk azt is: a nyertesek egy emléktáblát, valamint egy elismerő oklevelet és egy 10 ezer forintos vásárlási utalványt kapnak az önkormányzat jóvoltából.

KM-TG


A díjazottak névsora

Családi házak: Lengyel László, Debreceni utca 53. szám; Haklik Istvánné, Derkovits Gyula utca 11. szám; Bodnár Mónika Ágnes, Dezső utca 16. szám; Plés Györgyné, Hunyadi utca 30. szám; Pintye István József, József Attila utca 26. szám; Here Miklósné, Kisbogáti utca 64. szám; Molnár Mihály Sándor, Móricz Zsigmond utca 3. szám; Farkas László, Szende Pál utca 24. szám; Balla Erzsébet, Tavasz utca 25. szám; Berecz András József, Táncsics utca 57. szám; Kunsági Figula Erzsébet, Vasvári Pál utca 1. szám; Kovács László, Vágóhíd utca 53. szám; Jászter Sándor, Vígh utca 6. szám; Juhász Béla, Víztorony utca 5. szám; Laza László, Vörösmarty utca 7. szám; Vállalkozások: Kiss János Vállalkozó, Mátyás Király utca 29. szám; Társasház(ak): Bihari Jánosné, Fáy András utca 17. szám; Közös képviselő/lakóbizalmi; Forgács Hajnalka, Fáy András utca 23. szám; Közös képviselő/lakóbizalmi; Gyenes Mihályné, Munkácsy sétány 2/a. szám; Lakóközösségi tag/lakóbizalmi; Freund János, Munkácsy sétány 2/b. szám; Lakóközösségi tag/lakóbizalmi

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!