Nyírbátor hírei

2018.06.15. 11:38

Bátori Nyár: gazdag kínálat és változatos programok

Nyírbátor - Nyírbátor második várossá válásának negyvenötödik évfordulóját is megünneplik.

Nyírbátor - Nyírbátor második várossá válásának negyvenötödik évfordulóját is megünneplik.

Az időjárás fintora, hogy az évszak eddigi legzordabb napján ismertette Máté Antal polgármester a Bátori Nyár idei kínálatát csütörtökön a nyíregyházi Centrál Hotelben tartott sajtótájékoztatóján.

Meg kell értenünk, hogy az elmúlt években megváltoztak a szórakozási, kikapcsolódási szokások." Máté Antal

Igazodni a kor igényeihez

– A programsorozatot három évvel ezelőtt hívtuk életre. Nyírbátor komoly történelmi és kulturális hagyományokra épülő város, ami nem csupán lehetőség a település és annak vezetése számára, hanem felelősség is abból a szempontból, hogy ezeknek az értékeknek meg kell felelnünk. Ugyanakkor azt is meg kell értenünk, hogy az elmúlt években megváltoztak a szórakozási, kikapcsolódási szokások, azok a programok, amelyek két-három évtizede vonzóak voltak, ma már nem biztos, hogy kiszolgálják az emberek igényeit. Nehéz és kihívásokkal teli feladat egyszerre igazodni a kor követelményeihez és a hagyományokhoz – árulta el Máté Antal, hozzátéve: úgy érzi, sikerült az elkövetkező hónapokra olyan műsortervet összeállítaniuk, ami illeszkedik ezekhez az elvárásokhoz.

– Az idei Bátori Nyár kellőképpen színes és változatos lesz ahhoz, hogy úgy a fiatalok, mint az idősebb korosztály tagjai is megtalálják az érdeklődésükhöz illeszkedő eseményeket. A korábbiakhoz képest azért különleges ez az esztendő, mert Nyírbátor ebben az évben ünnepli második várossá válásának 45. évfordulóját. Szeretnénk ezt megfelelően megünnepelni, ezért az idei összes rendezvényt erre a jubileumra fűztük fel. A különböző fesztiválok ideje alatt is lesznek visszatérő programok, ilyen a Toronytúra: látogathatóvá tettük a városháza tornyát és fel lehet menni hazánk egyik legrégibb, 32 méter magas fa harangtornyába, valamint a nemrég felújított református templom tetőszerkezetéről is megcsodálhatják a látogatók az eléjük táruló panorámát. Emellett az érdeklődők körbejárhatják a várost kisvonattal, rendhagyó történelemórán vehetnek részt és éjszakai fürdőzést is tervezünk – ismertette a településvezető.

Már a jövő héten elkezdődik

– A programok a jövő héten, június 23-24-én kezdődnek a Bátori Lovas Napokkal, ahol ebben az évben már regionális díjugrató versenyt is hirdetünk a klasszikus fogathajtás mellett. Július első teljes hétvégéjére esik a XXVI. Szárnyas Sárkány Fesztivál, aminek megtartottuk megszokott és szeretett utcaszínházi atmoszféráját. A sportnap strandröplabda-bajnoksággal, lovas és Dragonrace akadályversennyel, Sárkány Futammal, aerobikedzéssel és aquafitnesszel, mentési bemutatóval és koncertekkel várja a mozogni vágyó családokat, sportembereket a lovarda, a strand- és gyógyfürdő, a Szénaréti-tó és a nyírgyulaji erdő négyszögében. A Nyírbátori Zenei Napok koncertjei és hangversenyei koronázzák meg és zárják a szezont – sorolta Máté Antal polgármester, s végezetül megjegyezte: a Bátori Nyár programjainak nagy része ingyenes, mert szeretnék, hogy minél többen látogassák és élvezzék azokat.

CsA


Az idei Bátori Nyár programkínálata

  • Június 23.: Múzeumok éjszakája – Báthori István Múzeum
  • Június 23-24.: Bátori Lovas Napok – Fedeles Lovarda és környéke
  • Június 27.: Rendhagyó történelemóra – Báthori Várkastély
  • Július 6–8.: XXVI. Szárnyas Sárkány Fesztivál – Papok rétje; Toronytúra Nyírbátorban
  • Július 7.: Éjszakai fürdőzés – Sárkány Wellness és Gyógyfürdő
  • Július 27.: Rendhagyó történelemóra – Báthori Várkastély
  • Július 28.: Nyírbátori Sportnap – Sárkány Wellness és Gyógyfürdő és környéke; éjszakai fürdőzés – Sárkány Wellness és Gyógyfürdő
  • Augusztus 4., 18., 20.: Nyírbátori Zenei Napok – kulturális központ, műemléktemplomok
  • Augusztus 16–18.: DeathCrew Fesztivál – fogathajtó pálya és környéke
  • Augusztus 18.: Elszármazottak találkozója – kulturális központ, éjszakai fürdőzés – Sárkány Wellness és Gyógyfürdő
  • Augusztus 25.: A VIDOR Fesztivál Nyírbátorban (színházi előadás) – kulturális központ
  • Augusztus 27.: Rendhagyó történelemóra – Báthori Várkastély
  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!