Nyíregyháza hírei

2011.05.26. 15:41

Az Év Legjobb Klubja lett a nyíregyházi

<p>Nyíregyháza - Siker koronázta az Első Nyíregyházi Lions Club tevékenységét, hiszen az országban működő 49 Lions Club közül elnyerte az „Év Legjobb Klubja” kitüntető címet – számolt be lapunknak Belus Tamás alapító klubtag, zónaelnök.</p>

A Nyíregyházán működő klub elnöke, dr. Chrabák László a Budapesten megrendezett Országos Konvención vehette át a kitüntetést és a vele együtt járó serleget.

– A tizenegy éve alakult klub már megalakulásának évében országos „Tégla akcióval” hívta fel magára a figyelmet. Idén is jelentős adomány gyűjtöttünk a borsodi árvíz és a vörösiszapömlés károsultjainak. A nyíregyházi Jósa András Oktatókórházzal közösen, közel félezer városlakó egészségügyi szűrését végeztük el a Kossuth téren az Országos Lions hét idején. Kellemes pihenést biztosító parkot alakítottunk ki a Tóth András Szeretetotthonnak. Megalakulásunk óta minden évben támogatjuk a nyíregyházi Jósa András Kórház Gyermekszemészeti Szakrendelőjének műszervásárlását, melynek eredményeként, elsőként kaptuk meg a kórház menedzsmentjétől az Arany fokozatú támogató elismerést.

Patronáljuk és anyagilag segítjük a látássérült gyermekek Disneyland-i utaztatását, támogatjuk a középiskolai tanulók külföldi nyelvtanulását. Valamennyi klubtagunk szabadidejét feláldozva, anyagi hozzájárulással végzi jószolgálati tevékenységétm ám klubunk nem lehetne sikeres a környezetünkben élő segítőkész emberek nélkül, akik számára fontos a másokon való segítés, ezért a kapott elismerés azoknak a városlakókat is megilleti, akik anyagilag támogatták jószolgálati tevékenységünket – mondta az elnök.

- Száraz Ancsa -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!