Nyíregyháza hírei

2011.05.25. 18:31

Újranyitják a Huszár telepi iskolát

<p>Nyíregyháza - Ősztől újra gyermekzsivaj töltheti be a régi-új Huszár telepi általános iskola épületét.</p>

A városvezetéssel kötött együttműködési megállapodás értelmében egyházi fenntartású katolikus általános iskolát kíván működtetni a görög katolikus egyház idén szeptembertől Nyíregyházán, a volt Huszár telepi iskola épületében – jelentette be tegnap Kocsis Fülöp, a Hajdúdorogi Egyházmegye megyéspüspöke. Ősszel egyetlen 1. osztállyal indulna a felmenő rendszerben megvalósuló oktatás, 28 fős létszámmal.

A Dália utcai óvoda is egyházi működtetésű lesz

Kovács Ferenc, Nyíregyháza polgármestere elmondta: a cél egy egységes roma felzárkóztatási program megvalósítása az egyházakkal szoros együttműködésben. Ez magában foglalja majd egyházi működtetésű óvoda, általános iskola és roma szakkollégium indítását is. A várossal megkötött együttműködési megállapodás része 2012-től a Dália utcai óvoda átadása is egyházi működtetésre. Hozzátette: az önkormányzat térítésmentesen adta használatba a tulajdonában lévő Huszár téri ingatlan helyiségeit a Hajdúdorogi Egyházmegye részére.

Csorba Miklósné, a városi CKÖ elnöke lakossági fórum keretében szeretné felhívni a Huszár telepen élő, iskolaválasztás előtt álló szülők figyelmét arra, hogy ne engedjenek az iskolaintegrációs kényszernek, inkább abba az újra megnyíló Huszár telepi katolikus iskolába járassák a 6. életévét betöltött csemetéjüket, amelyben kiemelt figyelmet fordítanak a halmozottan hátrányos helyzetű gyerekek felvételére, jelentkezésüket nem utasítják el.

- Palicz István -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!