Nyíregyháza hírei

2011.05.17. 13:03

Moszkvában dalolt a nyíregyházi Cantemus

<p>Nyíregyháza - Az idén tizedik alkalommal rendezték meg Moszkvában a húsvéti fesztivált, amelyre meghívás kapott a nyíregyházi Cantemus Gyermekkórus is.</p>

A 16 napon át tartó, nagyszabású fesztivál ideje alatt szimfonikus koncerteket és kórusmuzsikai hangversenyeket egyaránt hallhattak az érdeklődők nemcsak Moszkvában, hanem a környező városokban is.

A nyíregyházi művészeti együttes Szabó Dénes Kossuth-díjas karnagy  vezetésével több koncertet is adott Oroszországban. A templomi koncerteken egyházzenei szerzemények csendültek fel, az idősek otthonában azonban a magyar virtust és temperamentumot visszaadó népdalfeldolgozások is elhangzottak, nagy sikert aratva.

A nyíregyházi gyermekkórus énekelt Moszkva utcáin is

A fellépések mellett jutott idő a város megtekintésére is. Láthatták a fiatalok a Vörös teret, a nevezetes templomokat,a Puskin Múzeumot, az űrhajózási múzeumot. Az egyik sétálóutcában a kalapot is letették a földre  a leányok, míg énekeltek, s bizony gyakran meg-megcsörrentek a moszkvaiak által beledobált rubelek.

A gyermekkar tagjai a 25 emelet magas Kozmosz Hotelben laktak, annak is a 21. emeletén. A magasból különlegesen szép látványt nyújtott az orosz metropolisz.

- M. Magyar László -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!