Nyíregyháza hírei

2012.10.29. 17:01

Gazdagodik az Európai Szociális Alap, több jut felzárkóztatásra

Nyíregyháza – November második felében tárgyal az Európai Tanács a 2014-2020 közötti uniós pénzügyi keretről.

Nyíregyháza – November második felében tárgyal az Európai Tanács a 2014-2020 közötti uniós pénzügyi keretről.Fontos, hogy a kohéziós politika ne gyengüljön, sokkal inkább erősödjön, különös tekintettel az Európai Szociális Alapra. A felzárkózási esélyek javulásának kulcsa a humántőkébe való beruházás, az oktatás, képzés megerősítése, valamint a marginalizált társadalmi csoportok sikeres integrációja – mondta el nyíregyházi látogatása során hétfőn Andor László, az Európai Bizottság foglalkoztatásért, szociális ügyekért és társadalmi összetartozásért felelős biztosa, aki az Esély Centrumban rendezett fórumot megelőzően a Debreceni Egyetem OEC Egészségügyi Karára és a többségében romák lakta Huszártelepre is ellátogatott.

– Az Európai Bizottság javaslata szerint az Európai Szociális Alap 84 milliárd euróval rendelkezne. Ez emelkedés a korábbiakhoz képest, így mintegy 25 százalékra emelkedne a szociális alap részesedése a kohéziós politikán belül. Bízom benne, hogy a döntéshozók többsége támogatni fogja ezt az elképzelést – tette hozzá Andor László.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!