Nyíregyháza hírei

2012.10.25. 11:24

Megszűnt laktanyákra emlékeznek pénteken Nyíregyházán

Nyíregyháza - A Nyíri Honvéd Egyesület és a Szabolcsi Honvéd Műszaki Hagyományőrző Bajtársi Egyesület szervezésében két megszűnt nyíregyházi laktanya emlékét megörökítő ünnepség kezdődik pénteken fél tizenegytől a volt Vay-laktanyánál.

Nyíregyháza - A Nyíri Honvéd Egyesület és a Szabolcsi Honvéd Műszaki Hagyományőrző Bajtársi Egyesület szervezésében két megszűnt nyíregyházi laktanya emlékét megörökítő ünnepség kezdődik pénteken fél tizenegytől a volt Vay-laktanyánál.A narrátor és levezető elnök Tóth Sándor nyá. alezredes lesz, emlékező beszédet mond Solti István nyá. ezredes. Körülbelül negyed tizenkettőkor Tóth Attiláné szavalata után Nagy István nyá. alezredes a volt Báthory-laktanyánál szólal fel. Kora délután az Esély Centrum konferenciatermében a Fegyveres Erők és Rendvédelmi Szervek Nyugdíjas Klubjának énekkara köszönti a katonákat.

A rakétaosztály megalakulásának 45., a 65. Damjanich János gépesített lövészdandárra, megalakulásának 25. évfordulójára Istenes Sándor nyá. pv. dandártábornok és Karakó Ferenc nyá. alezredes emlékezik. Az elismerések, emléklapok átadása és a bajtársi beszélgetés előtt dr. Kovács Ferenc polgármester szól majd a jelenlévőkhöz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!