Nyíregyháza hírei

2012.10.31. 09:01

Október 31: takarékossági világnap

Nyíregyháza - A Takarékossági Világnapot az 1924-ben, Milánóban megrendezett nemzetközi pénzügyi konferencián hívta életre a Takarékbankok Világszervezete és minden év október 31-én tartják, kivéve, ha ez a nap munkaszüneti napra esik, mert az elgondolás lényege, hogy ezen a napon a bankok nyitva tartsanak.

Nyíregyháza - A Takarékossági Világnapot az 1924-ben, Milánóban megrendezett nemzetközi pénzügyi konferencián hívta életre a Takarékbankok Világszervezete és minden év október 31-én tartják, kivéve, ha ez a nap munkaszüneti napra esik, mert az elgondolás lényege, hogy ezen a napon a bankok nyitva tartsanak.Ez esetben a dátumhoz legközelebb eső munkanapon tartják.

A Piac & Profit Konferenciaközpont „Pénz, de honnan?” konferenciasorozatának következő állomása Nyíregyháza lesz. A mikro-, kis- és középvállalatok november 8-án, 10-13 óra között kaphatnak hasznos tanácsokat az ingyenes programon a támogatott, pályázati és banki forráslehetőségekről, a hatékony pénzgazdálkodásról a megyei iparkamara épületében.

A lakosság nagy része rosszul bánik a pénzzel

A lakosság nagy részének nincs megfelelő „pénztudata”, az emberek gyakran nem érzik a pénzzel járó felelősséget, melyet sokszor csak komoly áldozatok, veszteségek árán tanulnak meg. Pedig a pénz megfelelő kezelése, a megfontolt vásárlás, az odafigyeléssel történő költségvetés és az átgondolt befektetések napjainkban fontosabbak, mint valaha.

Spórolj pénzt és energiát!

Néhány tipp: 1. a feleslegesen égő lámpa leoltása, 2. időzítő kapcsolók használata, 3. többször használható bevásárlótáska, 4. stand-by üzemmód lekapcsolása, 5. a csöpögő csap megjavítása, 6. inkább zuhanyzás, mint kádban fürdés, 7. víztakarékos WC tartály használata, 8. megfelelő szigetelés a lakásban, 9. újratölthető elemek és energiatakarékos izzók használta, 10. az akciós termékeknek való ellenállás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!