Nyíregyháza hírei

2012.11.15. 12:35

Zoológiai szenzáció Nyíregyházán!

Nyíregyháza - A világ egyik legritkább tigris alfaja került a különleges állat gyűjteményeiről híres Nyíregyházi Állatparkba.

Nyíregyháza - A világ egyik legritkább tigris alfaja került a különleges állat gyűjteményeiről híres Nyíregyházi Állatparkba.Maláj tigrisből ugyanis egész Európában 20 példány él állatkertben, és most Nyíregyházára érkezett egy tenyészpár, akikhez további egyedeket érkeznek még egy maláj állatkertből.

A Maláj tigris ( Panthera tigris jacksoni ) a tigris egyik alfaja. Ez az alfaj kisebb, sötétebb színű, és a csíkjai is keskenyebbek, mint a bengáli tigrisnek.

Hivatalos adatok szerint az 1950-es években a maláj tigris populációt 5000-re becsülték, napjainkra viszont a példányszám 450-500-ra csökkent. A drasztikus csökkenés oka elsősorban az orvvadászat ( mivel még napjainkban is egyre növekvő igény van a tigris testrészekre- melyeket a tradicionális kínai gyógyászatban alkalmaznak) és az élőhelyek tönkretétele.

A rendkívül ritka nagymacskák egyenlőre egymástól elkülönítve tartják Nyíregyházán, és jövő tavasszal kezdődik meg a tenyésztésük.

A nyíregyháziak méltán büszkék nagymacska kollekcióra, hiszen Magyarországon itt látható macskafélékből a leggazdagabb gyűjtemény - tájékoztatta portálunkat Révész Petró Zsuzsa.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!