Nyíregyháza hírei

2012.11.07. 16:19

Tudományos konferencia: középpontban a pénz

Nyíregyháza - A Magyar Tudomány Ünnepe alkalmából A pénz világa - ma címmel rendez tudományos konferenciát Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei közgyűlés.

Nyíregyháza - A Magyar Tudomány Ünnepe alkalmából A pénz világa - ma címmel rendez tudományos konferenciát Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei közgyűlés.A pénteken 11 órakor, a megyeháza nagytermében kezdődő eseményt beharangozó sajtótájékoztatón Seszták Oszkár, a megyei közgyűlés elnöke azt mondta: a pénz ma eszköze, mozgatója mindennapjainknak ezért nagyon fontos a pénzügyi ismeretek közvetítése.

– A világ feljegyzett első inflációja Nero császár nevéhez fűződik, aki az állam kiadásait úgy próbálta fedezni, hogy bevonta az összes érmét Rómában, azokat beolvasztatta és kisebb formában újra verette. Az így nyert ezüstből magának is tudott pénzt veretni, amivel fedezte a kiadásokat – kezdte rövid történeti kitekintéssel Lenti István a konferencia szervezője és levezető elnöke, s utalt rá: ma különös jelentősége van az inflációnak éppúgy mint a kérdésnek: azt a világot választjuk amit a pénz és a közös európai fizetőeszköz teremtett?

– A konferencia 3 előadása megadhatja a választ – vélte dr. Lenti István. A rendezvényen két közgazdász, dr. Boros Imre és dr. Csath Magdolna, valamint egy történész dr. Urlich Attila más és más aspektusból beszélnek majd a pénzről, és a világ alakításában játszott szerepéről. A konferenciára minden szakmabeli és laikus érdeklődőt várnak.

Előadások:

  • Dr. Boros Imre: Ez lesz az új világrend, vagy elbukik a spekuláció?
  • Dr. Csath Magdolna: Az EU égő háza: van-e menekülés a pénzhatalom karmai közül?
  • Dr. Urlich Attila: A pénz világa a 17. századi Szabolcs Vármegyében
  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!