Nyíregyháza hírei

2012.11.23. 14:14

Végrehajtandó szabadságvesztés a veszélyes közlekedőnek

Nyíregyháza - A Nyíregyházi Törvényszéken F. Miklós ellen közúti veszélyeztetés bűntette miatt indított büntetőügyben a másodfokú bíróság hozott döntést.

Nyíregyháza - A Nyíregyházi Törvényszéken F. Miklós ellen közúti veszélyeztetés bűntette miatt indított büntetőügyben a másodfokú bíróság hozott döntést.A vádlott és volt házastársa között a Vásárosnaményi Városi Bíróságon folyamatban lévő büntetőügyben 2010. november 3-án megtartott tárgyalást követően a vádlott gépkocsival követte a személygépkocsival hazafelé tartó sértetteket, a volt feleségét és annak élettársát. A vádlott a 41. főúton a saját gépkocsijával F. Miklósné és Sz. Sándor sértettek gépkocsiját hirtelen irányváltásra kényszerítette, majd annak haladását lassította, ugyanakkor a saját gépkocsiját megelőzni kívánó gépkocsit az előzésben megakadályozta, így mindkét gépjármű biztonságos közlekedését veszélyeztette.

Az első fokon eljáró Vásárosnaményi Városi Bíróság 2012. február 8. napján meghozott ítéletében F. Miklós vádlottat közúti veszélyeztetés bűntette miatt 10 hónapi börtönbüntetésre, valamint 2 évi közúti járművezetéstől eltiltásra és 1 évi közügyektől eltiltásra ítélte, a vádlott korábban kiszabott felfüggesztett szabadságvesztésének egyidejű elrendelése mellett.

Az elsőfokú ítélet ellen a vádlott és védője fellebbezett felmentésért, továbbá enyhítésért is.

A Nyíregyházi Törvényszék a felfüggesztett szabadságvesztés hatálya alatt álló vádlottra az elsőfokú bíróság által kiszabott büntetés enyhítésére nem talált okot azért mert, a terhére megállapított közlekedési bűncselekményt kitartóan, huzamos időn keresztül a volt házastársával szembeni gyűlöletből fakadóan követte el.

Így az elsőfokon született ítéletet a dr. Fázsi László elnökletével eljáró törvényszéki tanács helybenhagyta.

Az ítélet jogerős - tájékoztatta portálunkat dr. Nyakó Zsuzsanna.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!