Nyíregyháza hírei

2012.12.28. 10:31

Lezárták a Temetői Főkönyvet Nyíregyházán

Nyíregyháza - A Temetkezési Vállalat igazgatója szerint az urnáknak a holtak közösségében van a helye.

Nyíregyháza - A Temetkezési Vállalat igazgatója szerint az urnáknak a holtak közösségében van a helye.Péntek reggel a hagyományoknak megfelelően lezárták a Temetői Főkönyvet a Temetkezési Vállalat igazgatójának, Szekrényes Andrásnak, a megyeszékhely alpolgármesterének, Jászai Menyhértnek, valamint Nyíregyháza Megyei Jogú Város címzetes főjegyzőjének, dr. Szemán Sándornak a közreműködésével.

A lezárással egybekötött sajtótájékoztatón Szekrényes András elmondta: idén 53-mal több temetést végzett a vállalat, valamint egyre több hamvasztást végeznek. Ezzel kapcsolatban megjegyezte, szerinte nem jó az, hogy az esetek 20 százalékában az érintettek hazaviszik az urnát. – Az elhunyt földi maradványainak a halottak közösségében van a helye. Éppen ezért a jövő évben azt szeretnénk elérni, hogy kevesebben vigyék haza magukkal ezeket – közölte az igazgató, aki hozátette: örül annak, hogy sikerült megőrizniük a temetőképet.

Jászai Menyhért igyekezett a pozitívumokról beszámolni, így elmondta, hogy az elmúlt három évben folyamatosan nő a születések száma Nyíregyházán. – A megyeszékhely lakossága a 2011-es adatokhoz képest 10 fővel emelkedett, ami pozitív dolog, erre büszke lehet városvezetés – fogalmazott az alpolgármester, aki azért arról is kénytelen volt tájékoztatást adni, hogy a házasságkötések száma csökkent a tavalyihoz képest.

Ehhez a főjegyző, dr. Szemán Sándor csak annyit fűzött hozzá: ha az az öt jegyespár, aki szombatra van bejegyezve házasságkötésre eljönnek, akkor ez a csökkenés csak egyetlen ceremóniát jelent.

A sajtótájékoztatón elhangzott: Nyíregyháza lakossága jelenleg 119 104 fő, a lakónépesség pedig 120 ezer fő fölött van.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!