Nyíregyháza hírei

2013.01.29. 15:44

Hetven fős létszámcsökkentésre tettek javaslatot

Nyíregyháza - Tavaly decemberben egy sajtóbeszélgetésen a Nyíregyházi Főiskola rektora azt mondta, hogy ez év elején megkezdődik a strukturális és képzési átalakítás, ami a szerkezetet és a dolgozói létszámot is érinti. Szerettük volna megtudni, hogy ez a folyamat elindult-e, és hány dolgozót, illetve milyen karokat, szakokat érint.

Nyíregyháza - Tavaly decemberben egy sajtóbeszélgetésen a Nyíregyházi Főiskola rektora azt mondta, hogy ez év elején megkezdődik a strukturális és képzési átalakítás, ami a szerkezetet és a dolgozói létszámot is érinti. Szerettük volna megtudni, hogy ez a folyamat elindult-e, és hány dolgozót, illetve milyen karokat, szakokat érint. Dr. Jánosi Zoltán, az intézmény rektora lapunkkal azt közölte, hogy az átalakítás elkezdődött. „A Szenátus 2012. december 18-án elfogadta a vezetőség javaslatát 70 fős létszámcsökkentésre és ennek arányára, amely elsősorban a nem oktatói és a nyugdíjkorhatárt betöltött dolgozói réteget érinti. Karokat nem érint szerkezeti változás, viszont a kevés hallgatót vonzó szakokat nem indítjuk 2013-ban” – áll a rektor válaszában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!