Nyíregyháza hírei

2013.01.09. 17:51

Jégre lépni tilos!

Nyíregyháza - Azok, akik a tiltás ellenére is a jégre merészkednek, ezt csak saját felelősségükre tehetik meg.

Nyíregyháza - Azok, akik a tiltás ellenére is a jégre merészkednek, ezt csak saját felelősségükre tehetik meg.Néha fura hangokat ad, meg egy kicsit időnként meginog a Sóstói tó felülete, de tapasztalataink alapján elbír egy felnőttet. Egy a tavon korcsolyázó fiatalember elmondta, máskor is szeret és szokott itt siklani. Azonban nem árt az óvatosság!

Néhol vékonyabb lehet a jégtakaró

A fagyok beállta óta a NYÍRVV Nonprofit Kft. folyamatosan méri a Bujtosi tó jegének vastagságát és „Jégre lépni tilos és életveszélyes!”  feliratú  tiltótáblákat helyezett ki társaságunk a tó partján. Az óvintézkedés célja az esetleges balesetek elkerülése. Jelenleg a jég 5-6 cm-s, vagyis korcsolyázásra még alkalmatlan. A szabad vízen való tartózkodás szabályait egyébként rendelet határozza meg. A  jég vastagságának el kell érnie a 8 cm-t ahhoz, hogy egy felnőtt biztonsággal  használhassa, és körülbelül 12 cm-s vastagság mellett már több ember számára, esetleg sportolásra is alkalmas lehet. A Bujtosi tó jege azonban soha nem egyenletesen fagy be, a hóval takart részeken, a part közelében, és helyenként a felszálló gázok miatt vékonyabb lehet a jégtakaró.

Pénzbírsággal is büntethető

A Sóstói tavat nem társaságunk kezeli, de a balesetveszély érdekében ide is kihelyeztük a tiltó táblákat. Azok, akik tehát a tiltás ellenére is a jégre merészkednek, ezt csak saját felelősségükre tehetik meg. Az egyes szabálysértésekről szóló 218/1999.(XII.28.) Kormányrendelet alapján a jégen tartózkodás szabályainak megszegése pénzbírsággal is büntethető, melyet a rendőrség, a helyi önkormányzat  hivatalának erre felhatalmazott ügyintézője, illetve a közterület-felügyelet szabhat ki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!