Nyíregyháza hírei

2013.01.11. 10:19

Káosz a közlekedési táblák miatt

Nyíregyháza - Az egyirányúsítás miatt nehezen megközelíthető az egyik nyíregyházi lakóövezet, egy másik úton pedig a sebességkorlátozás feloldása miatt dübörögnek a kamionok.

Nyíregyháza - Az egyirányúsítás miatt nehezen megközelíthető az egyik nyíregyházi lakóövezet, egy másik úton pedig a sebességkorlátozás feloldása miatt dübörögnek a kamionok.Mit válaszolnak az illetékesek a lakosság felháborodott felvetéseire?

 

A lakosság kérésére változtattak

 

Forgalomváltozás lépett életbe a közelmúltban Nyíregyházán a a Korányi utcán. A változás elsősorban a Szent-Györgyi Albert utca - Törpe utca környékén közlekedőket érinti, ugyanis kötelező haladási irány miatt nem szabad balra kanyarodni a Korányi Frigyes utcáról a lakóövezetbe.

Ezzel kapcsolatban írta meg véleményét egy olvasónk:

Levelében a következő olvasható:

„Sajnos, tapasztalom nap mint nap a forgalomváltozást. Egy dolog azonban nem hagy nyugton, mégpedig, hogy mi a Bánki mögötti kis lakótelepen lakunk sokad magunkkal. Először a SPAR megépítéskor megtiltották a behajtást a Törpe utcára, ha a belváros felől jövünk a Korányi-Kosbor utcán. Ezt betartva továbbhaladtunk a Korányin és a Bánki mellett letérve jutottunk haza. Ezzel ma sincs gond. Viszont ha (és ez mindennapos) Sóstó felől érkezünk (az óvodából, bölcsődéből stb.) a gyermekeket összeszedve, akkor már most a Bánki mellett sem térhetünk be a módosítások miatt. Most így két megoldás létezik:

ahelyett, hogy jobbra kis ívben ráhajtanék a Korányira, keresztezem, ami még balesetveszélyesebb vagy elmegyek a körforgalomig, ott visszafordulok és jobbra kis ívben már letérhetek, ami az esti csúcsforgalomban elég élvezetes mutatvány. Szóval az itt lakók érdekeit is figyelembe vehették volna.

A jobb kéz-szabályos változtatásokkal nincs gond, be kell tartani, de nem kell kerülőket tenni miatta. És ami még kérdéses számomra, az a lakó-pihenő övezetek határa. Ez a lakótelep már nem fért volna bele? Az itt lakók miben különböznek az 50 m-rel arrébb lakóktól? A lakó-pihenő övezetnek a 4-es Huszárok útján vége van, holott az mehetne a Kosbor utcáig.”

A felvetésre Szabó Edinától, a NYÍRVV Nonprofit Kft. szóvivőjétől a következő választ kaptuk:

– A változtatás általában lakossági kérésre történik. A Lakossági megkeresés után egyeztetnek az illetékes hatóságok, és természetesen megkérdezik még lakosság véleményét is. Így történt a Törpe utca esetében is, vagyis a lakosság kezdeményezte a térség önkormányzati képviselőjénél. A kérésük az volt, hogy a pihenő övezetet terjesszék ki a Négyes huszárok és Törpe utca, illetve a Bánki Donát és Korányi Frigyes utca sarkáig. Ez tette szükségessé a balra kanyarodás megtiltását, hogy minél kisebb legyen ezen a területen az átmenő forgalom. A változtatásról a lakossággal még az ősz folyamán egyeztettek az illetékesek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!